Fysiek schaak en corona

bijgewerkt 12 juni 2021

Naast de in het bericht over de hervatting van de fysieke competitie vermelde coronaregels (zie hieronder) zullen tot nader order de volgende extra regels van kracht zijn:

Extra regels

  • Tot 22.00 u kan er nog een consumptie aan de bar besteld worden.
  • Na de partij mag er na 22.00 u niet geanalyseerd worden in de barruimte.
  • Mondkapjes: het advies is om in het gebouw mondkapjes te dragen als je niet zit.
  • Maximaal 50 personen.

Coronaregels

1. Leden die willen schaken zijn welkom op de donderdagavond vanaf 19.15 uur. De partijen beginnen om 19.45 uur.

2. Blijf thuis als je corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebt, hoe licht ook! De corona-verantwoordelijke (CV) heeft het recht om je naar huis te sturen (ook als pas later op de avond blijkt dat je toch klachten hebt). In de speelzaal dien je de aanwijzingen van de CV op te volgen, in de bar gelden de richtlijnen van de Klokketoren.

3. Per tafel wordt slechts 1 partij gespeeld. Plaats het bord bij voorkeur diagonaal op de tafel om de onderlinge afstand te vergroten. De rijen staan drie meter uit elkaar. De CV zorgt voor de indeling van de zaal.

4. Vervallen.

5. Je meldt je aan bij de CV. Er worden alleen klassieke partijen gespeeld (1u30 per partij plus 10 sec increment). Je mag niet gaan vluggeren.

6. Voor aanvang van de partij moeten de spelers zelf het materiaal uit de kast halen en het daar na afloop weer opbergen.

7. Als je tijdens het spelen bij een ander bord wilt gaan kijken, zorg er dan voor dat je 1½ meter afstand houdt.

8. Als je wilt analyseren, doe je dat in de barruimte [vooralsnog niet na 22.00 uur]. Eventuele toeschouwers dienen 1½ meter afstand te houden.

9. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de coronaregels.

Share