Regels bekertoernooi

Regels Bekertoernooi 2023

Gespeeld zal worden volgens de regels zoals die ook voor de interne competitie van UVS gelden: http://www.uvsnijmegen.nl/index.php/algemene-informatie/statuten-en-reglementen/reglement-interne-competitie/

Deelname
Iedereen die zich opgegeven heeft vóór 29 april wordt ingedeeld in de eerste ronde. Spelers die zich later melden kunnen worden ingedeeld als er op dat moment een oneven aantal spelers is. Om competitievervalsing te voorkomen is instromen na ronde 3 niet meer mogelijk.

Indelingsregels
De ronden zullen ingedeeld worden volgens het Zwitsers systeem, dat wil zeggen dat iedereen speelt tegen iemand die (ongeveer) evenveel punten heeft. De eerste twee ronden speelt nummer 1 tegen de speler die in de ranglijst op de helft -1 staat. Dus bij 40 deelnemers speelt nummer 1 tegen nummer 21, nummer 2 regen nummer 22 etc.

Speelschema
Er zijn 7 ronden, en wel als volgt:
Ronde 1: 2 mei
Ronde 2: 9 mei
Ronde 3: 23 mei
Ronde 4: 30 mei
Ronde 5: 6 juni
Ronde 6: 13 juni
Ronde 7: 20 juni
Partijen kunnen niet ingehaald worden, je kunt wel proberen vooruit te spelen als je een keer niet kunt. De indeling voor de volgende ronde zal zo snel mogelijk na elke speelavond op de site staan.

Bye
Vanwege de vele vakanties kan iedereen voor de eerste drie ronden een bye aanvragen. Je speelt dan niet, maar krijgt een half punt. Het verzoek om een bye moet uiterlijk een week van te voren bij de wedstrijdleider worden ingediend. Per mail – intern@uvsnijmegen.nl of (vanaf ronde 1) op het uitslagen formulier. Instromers krijgen geen bye voor de ronden die ze niet gespeeld hebben.

Speeltempo
1 uur 40 minuten per persoon, per partij met een increment van 10 seconden per zet.

Rating
De partijen tellen mee voor de ratinglijst.

Eindrangschikking
Volgorde:
1. Degene met de meeste wedstrijdpunten is winnaar van de beker;
2. Bij gelijk aantal wedstrijdpunten geven weerstandspunten de doorslag;
3. Bij gelijk aantal weerstandspunten geeft het onderlinge resultaat de doorslag;
4. Bij remise in de onderlinge partij geven Sonneborn Berger punten de doorslag;
5. Bij gelijk aantal SB-punten: loting

 

Share