Bekercompetitie door de jaren…

Volgens mij zijn we pas begonnen met het organiseren van een jaarlijks bekertoernooi bij mijn aantreden als intern wedstrijdleider. Het bestuur wilde toen de laatste periode ook voor de niet-kampioensgroepers extra spannend maken. Omdat we toen rond de dertig deelnemers hadden, zijn we het zogenaamde Wimbledon-schema gaan gebruiken. Dat zag er ongeveer zo uit. Het was iets ingewikkelder dan het Wimbledon-schema, omdat in het bekertoernooi ook de verliezers doorgingen.

Ergens rond 2011 kreeg UVS te veel leden (er konden er niet meer dan 32 in het schema). We zijn toen het Zwitsers indelingssysteem gaan gebruiken. Dus het zou best zo kunnen zijn de de lijst, die nu spontaan is samengesteld, compleet is.

 

 

Share

2 reacties

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Het staat mij wel bij dat ik toen het eerste ‘Wimbledon toernooi’ won, dus als er daarvoor geen Bekercompetitie in andere vorm was (ik werd pas dat seizoen lid), dan is de lijst nu inderdaad compleet.

  2. Jan van de Westelaken schreef:

    Uit de Notulen ALV 2010:

    Scheidend bestuurslid Maarten van Rooij legt uit dat het bekersysteem dat vorig seizoen is geïntroduceerd niet geapprecieerd werd door de meeste leden en dat dit seizoen weer de traditionele bekeropzet (Wimbledon-systeem) zal worden gehanteerd.

    Er was eenmalig geëxperimenteerd met 7 bekerpartijen door het jaar heen. Uiteindelijk werd het Wimbledon-systeem in 2013 verlaten ten behoeve van 6 ronden Zwitsers aan het eind van het seizoen. Het Wimbledon-systeem was ingevoerd in 2006, en daarmee is de lijst dus compleet.

Geef een reactie