Ronde 5 deel 2

Daniël moest ook zijn partij uit de vijfde ronde inhalen. Deze partij zou beslissend kunnen zijn voor het kampioenschap. De winnaar zou de beste kampioenskansen hebben. Het werd een zeer spannende en zeker niet foutloze partij. Robbie geeft de volgende analyse:

Een partij met verbetermogelijkheden (blunders, fouten, inconsistenties). Daniël laat merken dat hij docent in hart en nieren is: waar hij kan moedigt hij ons aan om te blijven leren en om vooral door te gaan. Aan de ene kant is Daniël de bescheidenheid zelve, aan de andere kant spreekt hij nu al bijna letterlijk zijn dankwoord uit: dank aan alle kampioensgroepers dat zij dit mogelijk hebben gemaakt. Net als Robbie staat Daniël wat uitgebreider stil bij de fout van Robbie op de 26ste zet. Maar als we de analyses van beide heren goed lezen, lijkt het erop dat de fout al eerder gemaakt is.

 

Genoeg verbetermogelijkheden te ontdekken voor zowel Robbie als Daniël. Beide kunnen nog steeds kampioen worden. Op dinsdagavond aanstaande valt de (voorlopige?) beslissing!

Share

Geef een reactie