Laatste loodjes externe competitie

De externe competitie voor de KNSB-teams zit er inmiddels op. UVS1 is dankzij de 5-5 tegen Wageningen op een keurige 50% score geëindigd van 9 punten uit 9 wedstrijden. Volgend seizoen dus weer in de Eerste Klasse. Op dezelfde slotdag heeft UVS2 echter verloren van Wageningen 2. En ondanks dat UVS2 toch 7 matchpunten heeft, is het op de 9e plaats (van de 10) geëindigd. En dat betekent dat UVS2 niet eens de versterkte degradatieregeling nodig heeft om te degraderen naar de 4e klasse. Dus nu even een rouwperiode, maar dat biedt wel perspectief op een leuk volgend seizoen. De afstand tussen de eerste twee teams wordt daardoor wel even wat groter. UVS3 is met knappe resultaten aangekomen op 5 matchpunten, wat zorgt voor plaats 5 van de 8 en daarmee heeft UVS3 zich weer knap gehandhaafd gehandhaafd dit seizoen.

De laatste ronde van de SOS-competitie staat vanaf deze week op de planning. Traditioneel worden de slotronden met alle teams tegelijk gespeeld. Het begint morgenavond met de slotronde van UVS3-SOS tegen Doesburg 1. Alle 8 de teams van klasse 2B spelen dan bij de Biezantijn. Leuk om te zien! Beide teams zijn nog niet zeker van klassenbehoud, dus er staat nog iets op het spel. Vervolgens speelt UVS2-SOS op 21 mei de slotronde bij SMB tegen ASV3, formeel een thuiswedstrijd. Dankzij een aantal mooie partijen staat UVS2-SOS comfortabel in de middenmoot van klasse 1B. Dat geldt niet voor ASV3, dat nog steeds spartelt om te overleven. En als spreekwoordelijke klap op de overdrachtelijke vuurpijl speelt UVS1-SOS op 24 mei de kampioenswedstrijd tegen ASV1. Formeel een thuiswedstrijd, maar de slotronde is bij ASV. In theorie kan UVS1-SOS nog worden ingehaald door Lonneker 1 en Zevenaar 1, maar die staan nog 2 matchpunten en enkele bordpunten achter. Het zou mooi zijn om de allerlaatste wedstrijd van het seizoen te eindigen met het prolongeren van de titel in de Hoofdklasse A. Aardig detail: veel spelers van het gedegradeerde UVS2 KNSB speelt bij UVS1-SOS en zo zie je maar dat je je winstkansen kunt spreiden door aan beide competities deel te nemen.

Share

Geef een reactie