Deernes-wekkend

Ok; wat hebben deernes en schaatsen/ijs met schaken te maken?

Op het eerste oog niet zoveel.. maar dat zal dra blijken.

Vrijdag 5 april (een dag na Antons’ 60ste.. ) had UVS SOS1 een belangrijke wedstrijd in Lonneker. Net boven Enschede, dus een kl..-eind rijden voor een doordeweekse -gelukkig- vrijdag. Nog alle wedstrijden gewonnen zouden we het kampioenschap opnieuw al naar ons toe kunnen trekken met een winst op een erg sterk team. Zij zaten geregeld aan de 2100 gemiddeld, wij hooguit 2050.. maar wel bezig met een enorme streak. Goed dus, messen geslepen aan beide kanten (ook Lonneker kon bij winst zo goed als zeker kampioen worden) en toch wat versterkt met 2 UVS-1 dudes beloofde dit wel een krakertje te worden.

Ideaal is het natuurlijk niet om na 1.30u rijden murw achter je bord plaats te nemen, dus besloot iemand maar om eens een balletje op te gooien om eerder te vertrekken; en dan revitaliseren in een lokale uitspanning. Eigenlijk gewoon een weekend uitje, maar dan alleen op vrijdag.. Nou, aangezien daarmee breed werd ingestemd en Google maps soelaas bood in het vinden van een eetgelegenheid belandden we uiteindelijk in een steakhouse. Naast de open keuken en aan de ronde tafel van ‘the eight knights’ genoten we onze burgers en schnitzels. Een skihut waardig werden we er zelfs getrakteerd op Tiroler outfit en dansjes. Nooit gedacht van Lonneker.. maar het bracht ons in een beste stemming. Kom maar op!

De voorbereiding: “Maarten, zie jij wat ik zie?”

..en hilarisch vermaak..

Een 2de verrassing wachtte ons bij aankomst op het adres: Ijsclub Lonneker.. zaten we verkeerd? Neen; what’s in a name? Soms moet je het leven niet al te serieus nemen; gewoon een gezellig huiskamer-hok waar je op de vrijdag avond wat los kunt komen van al je beslommeringen. Een clubje schakers dus met bier, kaas, worst en nootjes.

Na het nodige geroezemoes kon de strijd beginnen. Apart overigens dat een club met nog geen 20 man er wel een 2300+ op bord 1 zat. Jan mocht er voor gaan zitten; zijn Engels werd aan de tand gevoeld. Onze andere (vaste!) invaller Pepijn kreeg een Sveshnikov gepresenteerd.

Maarten was het eerste klaar:

Pepijn en Ivar stonden goed, maar zowel bij Diderick als Robbie en Jan verschenen er donkere wolken. Helaas overkwam Ivar een slippertje waarmee het remise werd:

Mijn tegenstander begon vrij vroeg een wilde aktie op de koningsvleugel; geen aanknopingspunten daar en de koning onveilig houden kwam hem duur te staan. Ik kon me zelfs permitteren stukwinst ‘over het hoofd’ te zien..

Dennis had weer een lekker potje, maar kwam er uiteindelijk niet doorheen:

Toen Diderick ook nog eens zijn tij wist te keren begonnen de chanpagne bubbels zich te roeren..: 3,5-1,5

Robbie een goeie remise (da’s alvast 4!!) , en Jan kwam in een theoretisch remise toreneindspel met 2 pionnen minder, maar dat liep toch fout af…

Aanschouw wat Pepijn overkwam:

Oef..champagne dus nog even terug in de koeling. Eind van de maand de rug rechten tegen ASV 1 (remise is genoeg!!) en we hebben het er niet meer over.. Maar wel nog over dat restaurant en clublokaal..

Zie ook het verslag van Lonneker.

Share

Geef een reactie