Alweer aan elkaar gewaagd: toeval is logisch

Het verslag van ronde 8 komt ook van mijn hand, om dezelfde reden als waarom ik het verslag van ronde 7 heb geschreven (en ik heb nu evenveel artikelen op mijn naam staan als Lambert!).

De achtste en een-na-laatste ronde stond Lonneker op het programma. Ze bleken wat verzwakt opgekomen, want twee 2000-plussers ontbraken. Dat betekende wellicht winstkansen. En die waren er zeker…

Mijn partij was als laatste klaar, en ik zat heel veel achter het bord. Ik heb dus weinig van de rest meegekregen. Gelukkig weet iedereen wel iets van zijn partij. Dat leest u hieronder, mits ingestuurd.

Laten we met mijn partij beginnen.

Ondertussen zal Justin (bord 7) wel klaar zijn geweest. Ik laat hem aan het woord: “Mijn partij was niet zo spannend. Ik kwam redelijk uit de opening. Daarna dacht ik dat ik zelfs iets beter kwam te staan doordat ik het loperpaar kon winnen. Ik koos echter voor een verkeerde afwikkeling richting een eindspel en op het einde kwam er een relatief gelijke stelling uit. Mijn tegenstander bood remise aan. De andere borden waren nog volop bezig en na overleg met Ruud remise aangenomen.”

Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet.

Daarna was Wouter (6) klaar. Helaas heb ik geen partij(fragment) van hem gekregen. Maar goed, hij moet de volgende SOS-wedstrijd regelen. Tegen … Lonneker! En dat is een wedstrijd die het kampioenschap van de klasse zou kunnen bepalen, belangrijker kan niet.

Het verslag op de site van Lonneker vertelt gelukkig wel wat over de partij: iets over Wouter veel achter in tijd, dubbel toreneindspel met beide zeven pionnen. Zijn tegenstander tikte het blijkbaar gedecideerd uit.

Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie dan met de visie van een ander.

Henk-Jan (3) was de volgende met een resultaat.

De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zal zijn.

1½-1½

Laten we maar weer even met mijn partij verdergaan.

Ik denk dat rond deze tijd Ivar (4) ook wel klaar was. We laten hem aan het woord.

“Met de witte stukken speelde ik eigenlijk een strakke partij na een bijzondere, creatieve openingsopzet van zwart die niet direct goed leek. Net voor de 40ste was ik alles aan het uitrekenen en ik speelde hier c4 en zag een aantal veelbelovende varianten… Slim was het geweest als ik begonnen was met de enige truc die 1 zet diep lag , Pc4x ouch! 1/2-1/2”

Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.

RuudP (1), de man die nog niet had verloren en zelfs eigenlijk alles had moeten winnen was hierna gefinisht. Hij mailde de partij met de volgende tekst: “Hier de analyse van mijn zoveelste goed gespeelde partij dit seizoen met een (ditmaal verliezende en achteraf onbegrijpelijke)  blunder op het eind”. Wees gewaarschuwd.

Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

En de andere Ruud, S (5) was daarna aan de beurt. De begeleidende tekst in de mail vat het kort en bondig samen: “Toch maar mooi weer een matchpunt verkloot “.

VoetbalSchaken is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.

2-4

Ondertussen was mijn partij al een stuk verder gevorderd.

Tsji en ik moesten dus op winst spelen. En dat deden we met verve.

Tsji (8) stond een kwal achter, maar had zeker kansen. En die verzilverde hij.

Vind de zwakke plek van je tegenstander en je hebt gewonnen.

Dennis (2) speelde een partij met wisselende kansen. Hij probeerde op het laatst ijzer met handen te breken, en dat lukte op een bijzondere manier.

Als ik zou willen dat je het begreep, zou ik het beter hebben uitgelegd.

Eindstand 4-4. De derde keer al. En we hebben ook al twee keer 4½ punt gescoord, en twee keer 3½ punt. Zeven van de gespeelde acht ronden was het dus superclose.

Wij hebben het uitstekend gedaan, simpelweg omdat we niet beter konden.

De stand in poule 3B is nu als volgt:

De nummers 8 t/m 10 degraderen, en de drie slechtste nummers 7 uit de derde klasse (3A t/m 3G → zeven poules) degraderen ook. Het blijft dus loeispannend.

Met dank aan:
De meest legendarische uitspraken van Johan Cruijff op een rij
De 13 meest onvergetelijke uitspraken van Johan Cruijff
Citaten van Johan Cruijff

P.S. Zie ook het verslag van Lonneker.

Share

Geef een reactie