Nieuwe ronde externe competitie

Het seizoen van de externe competitie vordert gestaag en nu voor de KNSB en de SOS de voorlaatste ronde voor de deur staat, kunnen we voorzichtig kijken wat voor eindstanden mogelijk zijn.

Het begint allemaal komende zaterdag 23 maart met KNSB thuiswedstrijden. UVS1 neemt het op tegen Krimpen aan den IJssel, een plaatsje onder de Rotterdamse rook. De krimpenaren en UVS’ers zijn redelijk aan elkaar gewaagd en vorig seizoen heeft UVS1 nog verloren. Met een keurige 8 matchpunten zijn zowel promotie als degradatie niet meer in beeld, maar het zou mooi zijn om dit keer wel te winnen. UVS2 speelt tegen Lonneker1, uit een klein dorpje bij Enschede. Met 6 matchpunten is UVS2 nog niet veilig, mede dankzij verzwaarde degradatie in de derde klasse dit jaar. De nummers 8, 9 en 10 en een aantal nummers 7 zullen degraderen. Het is overigens niet erg als een van de spelers van Lonneker een jas ofzo laat hangen in de Biezantijn, maar daarover dadelijk meer. UVS3 speelt als enige al de laatste ronde van het seizoen. Waar UVS3 eerder dit seizoen tegen SMB2 speelde, is de laatste ronde tegen tegen SMB1. Niet eenvoudig, maar UVS3 zorgt dit seizoen soms voor verrassingen. Mocht het niet lukken, dan bestaat het risico dat Vianen/DVP2 en OSV2 voorbij gaan en dan heeft UVS3 zich niet gehandhaafd. Maar zover is het natuurlijk nog niet.

Op 2 april speelt vervolgens UVS3-SOS een uitwedstrijd tegen De Kameleon uit Terborg, een plaatsje net achter Doetinchem. Bij winst is UVS3-SOS veilig. Op 5 april vertrekt UVS1-SOS richting Lonneker om alle vergeten jassen terug te brengen in ruil voor wat matchpunten. UVS1-SOS staat op dit moment bovenaan, maar Lonneker staat tweede. Als UVS1-SOS wint, kan het in de laatste ronde niet meer worden ingehaald en is UVS1-SOS dus wederom kampioen van de hoofdklasse A. Spannend! UVS2-SOS speelt op 11 april tegen Koningswaal in Beuningen. Een tegenstander die wat moeilijk in te schatten is. Gemiddeld een sterk team, maar soms zijn meerdere borden leeg en twee dagen eerder speelt Koningswaal een uitgestelde wedstrijd in Doetinchem. Bij winst blijft UVS2-SOS in ieder geval in de eerste klasse.

En tot slot is er nog meer goed nieuws, wat ook al is medegedeeld op de clubavond: De gemeente heeft het parkeerprobleem op de zaterdagmiddagen opgelost. Vanaf deze maand is er betaald parkeren tot 18.00 uur. Niet relevant voor de SOS of de interne competitie, maar wel voor de KNSB. Succes allemaal!

Share

1 reactie

  1. Dennis Breuker schreef:

    Wat fijn, deze uitgebreide voorbeschouwingen! Ik hoop dat ze ook hun notatieboekjes in de jassen laten zitten.

Geef een reactie