UVS 2 SOS doet het wel tegen Doetinchem

Na een krappe verliespartij in de vorige ronde tijdens carnaval en het moeilijk bereikbare Groesbeek (zie vorig verslag) werd het weer hoog tijd om weer wat punten te verdienen. Ditmaal moesten we thuis tegen Doetinchem 1. Er was even een vraag of bord 2 zou komen opdagen, maar na 6 minuten had gelukkig iedereen een tegenstander.

Het was een hele tijd spannend en we hebben als team over het algemeen heel mooi en leuk geschaakt. Op bord 7 speelde Onno Frans tegen Niels van der Mark.

Niels van der Mark – Onno Marres 0-1

Stand 1-0

Bord 4: Klaus Wüstefeld – Henny Haggeman

Op onbegrijpelijke manier werd ik in de pan gehakt. Ik was ongeconcentreerd en weinig vindingrijk: een voorbeeld van hoe het niet moet. Gelukkig heeft het team nog wel gewonnen. Overigens moet ik mijn tegenstander de eer geven dat hij goed en scherp speelde.

Stand 1-1

David Engelberts – Marcel Verstappen 0-1
Op bord 5 speelde Marcel en wist in 22 zetten te winnen. Zelf had Marcel het volgende te zeggen over de partij:

Op bord 5 trof ik toevallig dezelfde tegenstander als bijna 2,5 jaar geleden, toen we ook thuis in de OSBO-competitie aantraden tegen Doetinchem. Ook toevallig speelde ik met zwart dezelfde variant. Toevallig niet met hetzelfde eindresultaat. Verloor ik destijds in een gewonnen stelling, nu wist ik een enigszins dubieuze opening om te zetten naar een aanvalstelling waarin wit pijnlijk blunderde op zet 16. en ook nog mat in 1 over het hoofd zag in volledig verloren stelling.

Stand 2-1

Tobi verloor zijn partij en vertelde mij na afloop dat het niet nodig was.

Stand 2-2

Simon vroeg voor de partij of ik mee kon doen en welke kleur ik dan zou willen. Ik koos voor zwart, waarna Simon vroeg of ik nog een voorkeur had voor een bordnummer. Ik zei tegen Simon: “Ff kijken hoe sterk ze zijn” met geen minuut later als reactie “bord 1 durf ik wel aan”. Zo gezegd, zo gedaan.

Zelf speelde ik een Konings-indische Sämish-variant, tegen een jeugdspeler met een Tata-steel boekje en die al geplaatst is voor het komend NK-Jeugd B.

Ik ben tevreden over mijn spel, kwam nog in tijdnood maar toen stond ik al gewonnen. Tijdens de partij in de tijdnoodfase had ik gekozen voor Pxc1 wetende dat dat niet de beste conversie van die stelling zou zijn, maar ik dacht dat het wel het meest praktische was.

Jesse Frederiks – Furkan Dengiz 0-1

Stand 3-2

Wim de Jong – Marcel Miltenburg 1-0
Stand 4-2

Thomas Bijl – Mathijs Broeren 0-1
Stand 5-2

Ron verloor zijn partij maar gelukkig was de buit al binnen.
Eindstand 5-3

Fijne overwinning. We zitten nu met 6 MP in de middenmoot, maar moeten nog 2 keer tegen een lagere tegenstander (plek 8 en 9) die we natuurlijk niet gaan onderschatten.

Share

4 reacties

 1. Simon van Dijk schreef:

  Wim rokeert op zet 37. Dat is een UVS-record! Het vorige stond namelijk op zet 28: https://www.uvsnijmegen.nl/schaakrecords/zetten/.

 2. Dennis Breuker schreef:

  Grappig! En de korste partij (onbeslist) werd gisteravond op de club verbeterd door Tsji en Mathijs!

 3. Pepijn van Erp schreef:

  De laatste rokade net bijgewerkt, nu nog die partij van Tsji en Mathijs zien te achterhalen!

 4. Mathijs Broeren schreef:

  Tja, ik kwam goed weg met remise tegen Tsji. Maar de partij komt in ‘My 60 memorable games’, en daar wil ik natuurlijk geen spoilers voor weggeven.

Geef een reactie