UVS2 slaat hard toe tegen ASV3

UVS2 speelt in klasse 3B van waaruit dit seizoen liefst 4 van de 10 teams degraderen. Voeg daarbij dat 8 van die 10 ongeveer even sterk zijn, en je hebt bijna elke ronde een dubbelepuntenwedstrijd. Zo ook deze keer. Een aantal UVS-spelers was deze ronde verhinderd, maar gelukkig hadden we met Furkan -de sterspeler van het Derde- een sterke invaller.

Ondanks de vele ratingpunten meer die onze tegenstanders hadden, leek er op een bepaald moment een ruime overwinning voor UVS uit de bus te komen, maar doordat we op twee borden een overduidelijke winst lieten verzanden in remise werd het een krappe overwinning.

De wedstrijd: 3 strakke overwinningen op borden 3, 7 en 8. Ron streed op bord 8 tegen een tegenstander met maar liefst 200 ratingpunten meer. Topscoorder van het derde Furkan liet op bord 7 zien dat hij eigenlijk in het tweede thuishoort, en RuudS speelde een ouderwets mooie en sterke Najdorf.

Twee prachtige partijen op borden 2 en 4 van Ivar en Ruud. Allebei lieten ze de winst glippen tegen zeer sterke tegenstanders, allebei remise.

Tsji en Justin hebben een zware pijp gerookt en zijn er vrij geruisloos afgeschoven.

Een degelijke remise van Wouter op bord 1 en we hebben 4,5 bordpunten.

(foto: schaakvereniging ASV)

15:00 u – Ron wint, 1-0

Justin op bord 5 van UVS2 met zwart, hier zijn commentaar:

“Er wordt vaak tegen mij gezegd dat mijn rating te laag is voor mijn echte speelsterkte. Of dat echt klopt durf ik niet te zeggen, maar In ieder geval was mijn tegenstander met ongeveer 250 punten meer een maatje te groot voor mij. De opening ging slecht, het middenspel nog slechter en het eindspel was straal verloren. Maar goed, je leert het meeste door tegen sterke tegenstanders te spelen zullen we maar zeggen. Toch hopelijk dat ik volgende keer een bordje lager zit… ;-)”

15:02 u – Justin verliest, 1-1

15:23 u – Wouter remise, 1½-1½

Furkan stuurde zijn partij op met een begeleidend WhatsAppje:

“Mijn partij voor het verslag! Had op bepaalde situatie’s beter gekund. Centipion verlies van 25 tov 45 tegenstander. Tevreden over mijn spel.Er werd vanaf begin tot eind weer écht geschaakt. Geen voorbereiding en lang alle stukken op het bord gehouden en veel in de stelling.
Ik heb weer als vanouds genoten. Bedankt voor de invalbeurt en ASV is vandaag 3 maal geklopt!”

Furkan, jij bedankt!!

15:55 u – Furkan wint, 2½-1½

16:12 u – RuudS wint, 3½-1½

 

                               

16:33 u – Ivar remise, 4-2

16:34 u – Tsji verliest. 4-3

Bord 2 Ruud van de Plassche – Sander Berkhout. Ruud’s commentaar:

“Tegen de Pirc van mijn tegenstander speelde ik een huisvlijtsysteempje. Ik meende goed te komen te staan met een pionnenfalanx maar zag een schijnoffer op g4 over het hoofd. Dat had tot een slecht eindspel voor mij moeten leiden, maar mijn tegenstander speelde het niet nauwkeurig waardoor ik juist een pion won. Dat werden er twee, en ik had de zwarte stelling ook nog eens volledig in de tang. Daarna begon ikzelf met ietwat onnauwkeurig spel, maar vlak voor het slot had ik nog steeds met mijn loper en drie pionnen tegen paard en één pion een volledig gewonnen stand. Helaas was ik zo gebeten op mijn winst(plan) dat ik even vergat dat een eindspel met randpion en loper van de verkeerde kleur remise is. Volgende keer beter, sprak hij een beetje zuur. Een troost was dat ik hiermee het winnende halve puntje voor de teamwinst scoorde”.

16:36 u – RuudP remise, 4½-3½

We staan nu 7e, dus nog net op een degradatieplaats, maar dit team gaat echt niet degraderen!

Share

1 reactie

  1. Maarten van Rooij schreef:

    Een ouderwets prachtige Najdorf Ruud.

Geef een reactie