3e Equivalent Jeugdschaaktoernooi

Zaterdag 18 november is door de UVS jeugdafdeling het derde Equivalent jeugdschaaktoernooi georganiseerd. Dit toernooi past in de reeks GP-toernooien van de OSBO. Er werd gespeeld volgens het Zwitsers indelingssysteem. Het toernooi was een groot succes. Er waren maar liefst 87 deelnemers, die in drie poules werden ingedeeld: 2 poules met KNSB-rating als indelingscriterium en 1 poule zonder KNSB-rating. In iedere poule waren er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3, voor de jongste deelnemer en voor het best presterende meisje. Daarnaast waren er nog matpuzzels met lotingprijzen. Een Bewijs van Deelname is na afloop digitaal toegezonden.

UVS was goed vertegenwoordigd met maar liefst 22 jeugdspelers. SMB werd door12 spelers vertegenwoordigd. Uit Arnhem kwamen 13 spelers, 9 van de Arnhemse Schaakacademie en 4 van ASV. Overige spelers kwamen uit Doetinchem, Ede, Oosterbeek, Veenendaal, Wageningen, Amersfoort, Apeldoorn en Eindhoven.

Het toernooi leverde spannende partijen op. In de hoogste groep A leek Nick Zhao van de Arnhemse Schaakacademie lange tijd vrijwel zeker van de eerste plaats, maar moest deze plaats qua punten uiteindelijk delen met Bram Feenstra van SV De Cirkel (Ede). Hij behield zijn eerste plaats door een hogere BHLZ-score. In groep B was Mohammad Kharita van SMB de gedoodverfde winnaar, maar werd op zijn hielen gezeten door onze eigenste Robin Schepers. In groep C was Robert Braam op afstand alleenheerser.

Al met al een geweldig toernooi dankzij een goede organisatie en inzet van de schaaktrainers en vrijwilligers. En last but not least, ook dankzij de prima catering van Voorzieningenhart De Ster.

Peter van der Doef, jeugdeider

Share

Geef een reactie