UVS2 – BSG Bennekom1

Het was spannender dan de uitslag doet vermoeden. Om 12:00 uur begonnen, pas drieëneenhalf uur later valt de eerste beslissing: Ivar geeft op na een zeer spannende partij. Om 16:20 valt de 0-2 bij wouter en daarna gaat het hard: als rijpe kersen vallen de punten de verkeerde kant op en na vijf uur spelen is het 1-6. Om 17:15 uur behaalt RuudP de enige UVS2-overwinning van deze middag. Bennekom heeft natuurlijk verdiend gewonnen, maar ze hebben er hard voor moeten werken, getuige de onderstaande partijen en commentaren.

Ivar bord 4: 0-1
Mijn belevenis bij mijn partij was: uitermate spannend en allebei grote kansen gemist. Frustrerend was dat ik twee keer een damezet als voorkeurszet had geselecteerd en ik toch een andere zet deed. Achteraf kon ik niet verklaren waarom. Frustrerend om dan te zien dat de computer het volledig eens was met die damezetten (+3 en +4 voordeel..) en het allemaal niet zo ingewikkeld leek. De psychologie van het schaakspel.. Inmiddels haal ik het positieve eruit en dat is dat ik weer gewonnen stellingen bereik. De volgende keer alleen dan wel voorkeurszetten doen;-) Want nu maakte mijn tegenstander een volgende hem geboden kans mooi af.

 

Wouter bord 3: 0-2

 

Dennis bord 1: 0-3

 

Pepijn bord 2: 0,5 – 3,5

 

Thomas bord 7: deel 1

Thomas bord 7 deel 2: 1-4

 

Hans bord 5: 1-5

Hans probeerde een remiseachtige stelling (maar wel met een pion meer) nog te winnen gezien de stand in de wedstrijd. Ergens ging het gillend mis, om 16:52 uur was de stand 1-5.

 

Ron bord 8: 1-6

Ron kwam met behoorlijk spel uit de opening, maar vervolgens stelde hij zich te passief op, althans dat was mijn indruk. De tegenstander kwam beter en beter te staan en na bijna 5 uur spelen streek Ron de vlag.

 

RuudP Bord 6: deel 1

Op de site van de Bennekomse Schaakvereniging stond een verslag van de wedstrijd, met de volgende geheel accurate beschrijving van mijn partij.

‘Martin Markering zat op bord 6 veruit het langst achter het bord in een partij met wisselende kansen. De opening was voor zijn tegenstander, maar die pakte het wat traag aan. Markering speelde zich onder de druk uit en bleef een in de opening geofferde pion voor. Met een mooi schijnoffer leek hij duidelijk voordeel te krijgen, maar even later miste hij een fraaie doorbraakzet van wit. Dat leverde een interessante stelling op waar wit een toren en een loper had tegen een paard en vier pionnen van zwart. Dat geeft nog wel eens kansen voor de pionnen, maar die waren in dit geval niet ver genoeg opgestoomd. Wit manoeuvreerde kundig, wist alle trucjes van zwart te omzeilen en na bijna vijf uur moest Markering de vlag strijken.’

 

RuudP Bord 6, deel 2, 17:15 uur: 2-6

Share

1 reactie

  1. Maarten van Rooij schreef:

    Ik zat naar aanleiding van de (gewonnen) bekerwedstrijd van zaterdag nog even naar deze wedstrijd te kijken. Mij leek de partij van Thomas straal gewonnen. SF blijkt het me me eens te zijn. In het tweede diagram kan zwart gewoon Th6 spelen en dan staat c6 gedekt (had ik bedacht) en geeft SF nog -3,6. Maar SF slaat gewoon op c6. Pas bij zet 46 … Lb4 gaat het mis. – beter: 46… Ld4. Tot dan geeft SF rond de -5.

Geef een reactie