UVS 2 progrockend naar Winterswijk

Het geluk dat we in de eerste ronde niet hebben gehad, hebben we nu dubbel en dwars gecompenseerd. Door de openbaring van een aantal wonderen op de borden van Tsji en Hans hebben we een gelijkspel voor de poorten van de hel weggesleept. En doordat we op het allerlaatste moment toch nog een compleet team hadden, gingen we vrolijk progrockend op weg naar Winterswijk. Wist u trouwens dat Hans in een band speelt? En dat de helft van het team genoeg tijd had om voor de wedstrijd nog even heel Winterswijk af te schuimen?

Tsji en Hans wonnen dus, met een flinke portie geluk. De derde winstpartij was voor Ivar! He is back, de beer is los!

 

Tegen deze drie overwinningen stonden 3 nederlagen, het is best spannend geweest, maar ik geloof niet dat er veel op af te dingen is. Van Justin is het volgende mini-verslagje:
Ik probeerde een nieuwe opening uit en kwam al meteen iets minder te staan. Kreeg genoeg mogelijkheden om een gelijke stelling te behalen maar ik koos net voor de verkeerde zetten. Kwam op een gegeven moment in een eindspel terecht met een pion minder, maar had nog steeds een kans om er een remise uit te slepen. Helaas zag ik een simpele paardvork over het hoofd zodat alle kansen om er nog een half puntje uit te halen meteen verdwenen.

Voor mijn nederlaag zie de partij hieronder.

Blijven de puike remises van Dennis en Wouter op de borden 1 en 2 tegen sterke tegenstanders. Op beide borden is sprake geweest van evenwichtige strijd, zie de partijen hieronder. En het analysediagram van de partij van Dennis. Maar liefst 10 centipawns gemiddeld per zet leverde hij in! Gelukkig verloor zijn tegenstander er evenveel.

Twee matchpunten in de eerste twee ronden. Het wordt een bloedspannend seizoen.

 

Share

1 reactie

  1. Maarten van Rooij schreef:

    Mooie pot van Dennis. 10 centipawn, dat is toch grootmeesterlijk? Jammer dat we de openbaringen aan de borden van Chi en Hans niet mogen bewonderen.

Geef een reactie