Een redelijke start voor UVS 2

UVS2 – PSV/DoDO. Het was een spannende strijd tussen twee gelijkwaardige teams. Het zag er lang naar uit dat we de volle twee matchpunten binnen zouden slepen, maar uiteindelijk werd het 4-4. Geen slecht begin, maar er had wat meer ingezeten.

Bord 1 Ewoud ’t Jong – Dennis Breuker
Een sterke partij van Dennis, zie hieronder.

Bord 2 Wouter Dinjens – Rody Straat
Een mooie partij van Wouter, het zag er heel lang goed uit, maar de genadeklap liet wat op zich wachten waardoor het lang spannend bleef.

Bord 3 Rogier Dijk – Ruud van de Plassche
Ruud maakte het nog spannend door meermaals een opzichtige winst in één zet niet uit te voeren, uiteindelijk kwam het toch nog goed.

Bord 4 Ivar Heine – Olger van Donk
Ivar schrijft zelf: “Tegenstander speelde een sterke partij. Optisch leek ik goed te staan, de engine vond het allemaal achteraf niet zo. Op een moeilijk moment met al wat minder tijd greep ik mis. Ik heb terecht verloren”.

Bord 5 Kasper Dokter – Hans Quint
Een snelle remise nadat Hans een tussenzet van zijn tegenstander had gemist (… Te5).

Bord 6 Thomas Willemsen – Mark Kortrijk
Een goede partij, de stelling was lang in evenwicht, misschien dat Thomas in het toreneindspel de iets betere kansen had. Ondertussen waren de uitslagen op de andere borden zodanig dat remise voldoende zou zijn voor de overwinning. Ergens greep Thomas mis, gaf een pion weg, en nog eentje, en uiteindelijk verloor hij.

We hebben in de UVS-historie al vaker reddingsoperaties moeten uitvoeren om deze of gene speler voor het schaakspel te behouden. Nog maar een paar jaar geleden bijvoorbeeld gaf Maarten aan liever te gaan macrameën. We hebben dat kunnen voorkomen door hem heel veel biertjes aan te bieden op clubavonden. Ik stel voor een dergelijk actie nu voor Thomas op touw te zetten. Dus: als je hem ziet, maak even en praatje, bied een warm luisterend oor en geef ‘m een biertje, dan komt het vast weer goed.

Bord 7 Niels Heijnekamp – Justin Sewalt
Een prachtig debuut, een spannende pot, zie hieronder.

Bord 8 Tsjisang Cheung – Dirk Veldhuizen
Tsji stond al snel slecht, kreeg toch nog een kans, maar toen hij die niet greep ging hij met vlag en wimpel ten onder.

Share

Geef een reactie