Waalslag jeugdtoernooi

In Hamburg wordt ieder jaar het Alsterufer scholenschaaktoernooi gehouden. Welke kant van de Alster schaakt het beste? Is het de Linkeroever of de Rechteroever? Sinds 1958 worden de uitslagen bijgehouden en de stand is nu 38-22.

Langs Nijmegen loopt een watertje met twee oevers. Aan welke kant van dit water wordt het beste geschaakt? Waar zitten de slimste plannensmeders? Is het aan de Noordzijde van de Waal of is het ten Zuiden van de rivier? We weten het niet.

Het is de hoogste tijd dat hierover opheldering wordt verschaft. Op woensdagmiddag 27 september clashen Noord en Zuid in De Dorpsschuur op Veur-Lent, het stadseiland. De kinderen van de zes scholen waar ik les geef zijn ingelicht. Kinderen van andere basisscholen zijn ook welkom. Van te voren aanmelden doe je via info@8keer8.nl

Aanvullende informatie over het toernooi: https://www.8keer8.nl/gallery/affiche%20waalslag%20knotscup%202023v4.pdf

mvg, Arjan Schoonen

Share

Geef een reactie