Goochelen met googelen

Tijdens een discussie met de kinderen over hoe je iets opzoekt op het Internet, besloten zij om mijn naam eens in te voeren in Google. Vanzelfsprekend krijg je daar (naast een LinkedIn-profiel) vrijwel alleen maar (oude) schaak-verwijzingen. Toen ik echter met hen eens door die verwijzingen scrolde, zag ik iets grappigs: een linkje naar een YouTube-filmpje, gemaakt in 2022 naar aanleiding van een partij van mij uit 2006.

Ik moet zeggen dat ik deze partij zelf al niet helemaal meer had kunnen reconstrueren uit het geheugen en mijn persoonlijke database is ook een zooitje, dus ik was wel blij dat ik dit leuke potje op deze manier nog eens voorbij zag komen. Misschien vinden jullie hem ook wel interessant, zeker als je zelf af en toe de Londen speelt of tegenkrijgt. Hier is het filmpje:

Share

2 reacties

  1. Simon van Dijk schreef:

    Mooie partij, ‘Djoest’! Die filmpjesmaker ken ik wel. Mato Jelic is een in Australië wonende Kroaat die schaakles geeft en dus ook filmpjes maakt. Hij is minder populair dan andere schaakyoutubers als agadmator en Gotham Chess, maar hij was wel een van de eersten die ‘de schaakvideo’ gepopulariseerd heeft. Op zijn kanaal sta je tussen grootheden als Tal en Carlsen!

  2. Dennis Breuker schreef:

    Daar heb je Anne met haar eigen middelen verslagen! En hoe!

Geef een reactie