UVS2 SOS sluit seizoen af met klinkende overwinning en eindigt derde

Zwendel. Erdoorheen zwijnen. Een paar jaar geleden kwam er een bekend schaakboek uit, getiteld The Chess Swindler, waarin het onterecht winnen tot een kunst wordt verheven. Om te kunnen zwijnen, zo bleek uit mijn partij tijdens onze laatste wedstrijd, tijdens de slotronde tegen Theotorne, is in ieder geval één ding vereist: niet opgeven, al lijkt alles verloren. Waar ik eerder de schlemiel was, en een keer de wedstrijd over de streep mocht trekken, was ik nu de zwendelaar- beschaamd om het punt te incasseren, wat ik desondanks met graagte deed. Winnen is nooit erg.

Maar daarover later meer. Er stond voor ons op 18 mei niets meer op het spel. Door eerder geklungel en een aantal wedstrijden die 3,5-2,5 in ons nadeel waren geëindigd, konden we niet meer promoveren, noch overigens degraderen. Toch was het lekker dat we er een fijne avond van maakten, die we met een 5-1 overwinning afsloten! Hier volgen de partijen.

Simon had zichzelf op bord 6 geparkeerd. Dit gaf hem de kans uit te komen tegen zijn directe concurrent om het topscorerschap in klasse 2E. Alleen bleek hij tegen iemand anders te moeten. De partij liep vlot zijn kant op.

Marcel mocht het op het vijfde bord opnemen tegen Henk Bergsma. Het werd smooth sailing. 

Henk Bergsma – Marcel Verstappen, 16 mei 2023
Evenmin veel moeite had Tobi met zijn hoger gerate tegenstander op bord 4. Hij was niet de enige die er wat dat betreft goed bij zat, ook Onno won van een op papier sterkere opponent, aan bord 3:

Theotorne redde vervolgens de eer doordat op bord 2 Klaus het schip in ging. Klaus: ‘Door ongelukkig spel in de eerste zetten moest ik de hele partij knokken om nog iets te bereiken. Of ik ergens nog  met succes de partij had kunnen  omkeren weet ik niet zeker, maar ik zie mijzelf zwakke zetten aaneen rijgen, terwijl mijn tegenstander ( lijkt mij) geen fouten maakte. Tenslotte wist hij mij in een onontkoombaar matnet te brengen. Of ik nog iets had kunnen presteren laat ik aan het oordeel van de lezer over. Helaas heb ik door mijn verlies verhinderd, dat het team met het mooie getal van 6-0 zou winnen.

Tja en dan komen we bij ondergetekende. Zwijnen dus- niets smaakt beter dan de onverdiende overwinning. En een mooi in stijl afgesloten seizoen!

Share

Geef een reactie