UVS 3 SOS ontsnapt aan degradatie

In de slotronde van klasse 2D in de SOS-competitie is UVS 3 met de hakken over de sloot aan degradatie ontsnapt. Gisteravond (16 mei) speelden alle teams in ’t Hert, de zaal van SMB, hier in het Nijmeegse Willemskwartier. Wie kampioen zou worden was van tevoren bekend: dat was Doetinchem 1. Zij hadden alle andere teams dit jaar verslagen. Maar om degradatie te ontlopen moest nog flink worden gestreden. UVS 2 was al lang en breed ‘veilig’, maar UVS 3 verkeerde al bijna het hele jaar in de degradatiezone.

Gisteravond slaagden wij erin om afzakken naar de derde klasse te ontlopen. Doetinchem deed netjes zijn plicht door SMB 2 (onze ‘concurrent’) te verslaan en wij (UVS 3) wisten tegen De Toren 1 uit Arnhem-Zuid een gelijkspel uit het vuur te slepen: 3-3. Gezien het ratingverschil tussen beide teams geen geringe prestatie. Colin, Kosse en schrijver dezes haalden de broodnodige punten binnen, waardoor we net boven SMB 2 zijn geëindigd. De andere degradant is ASV 5, de andere promovendus is Zevenaar 2.

Van de eindstand, in de zaal van SMB gisteravond geprojecteerd op een groot scherm, heb ik maar een fotootje gemaakt.

Share

1 reactie

  1. Peter van der Doef schreef:

    Knap werk mannen, gefeliciteerd!!

Geef een reactie