Daniël neemt afstand

De spelers in de kampioensgroep tonen zich goed voorbereid. De partijen zijn vanaf de eerste zetten spannend en leerzaam. Daniël weet Jan in de opening een foutje te ontlokken waarna Jan een (te) zware verdedigingstaak krijgt. Weer lekker strak gespeeld van Daniël en inventief, maar vergeefs verdedigd door Jan. Hier is de analyse van Daniël.

 

Op- het andere bord weet Jaap snel de angel uit de opening van Olav te halen. Nadat de dames geruild zijn weet Jaap nog lang de druk te handhaven, maar echt voordeel zit er voor zwart noch wit meer in. Olav geeft hieronder zijn analyse van de partij.

Een keurige remise. Maar remises zijn vanaf nu niet voldoende meer. Daniël staat al een punt los – dus er moet gewonnen worden!

Share

1 reactie

  1. Anton van Rijn schreef:

    Ze zijn vanaf de 7e zet spannend en leerzaam :P

Geef een reactie