De tranen van de Koning

 

We got him. Al 2 jaar enkel beloften, nu dan toch toegeslagen: Kampioen van de bondencompetitie SOS (SGS, OSBO en SBO). Geen trofee, geen promotie.. enkel de eer, vereeuwiging in een archief en 1 jaartje de koning van Gelderland. No problem.
Opnieuw waren we te gast bij PION waar de gezamelijke ronde werd gespeeld; fridaynight-chess dus. Tegen directe concurrent ASV2, en eigenlijk indirect tegen nr 3, ASV 1 ! Het vreemde fenomeen was nml dat ASV2 boven hun 1ste team stond. Beide op ons hielen, dus dan kun je maar beter 1 ding doen.

Al het hele jaar zijn evenwel WhatsApp en lichess voor ons het verbindend medium geweest: vorm en inhoud, coach, vriend, grapjas en de twaalfde man ..allemaal! Gewoon elixers. Mits gedoseerd gebruikt, natuurlijk; zei de dominee…
Openingen kunnen veel tijd kosten; dat overkwam mezelf maar weer eens, dus veel verwikkelingen heb ik niet meegekregen. Behalve dan die van mijn buren Mathijs en Ron.
Ron vertelde achteraf dat ie tactisch iets over het hoofd had gezien.. en Mathijs laat ik graag zelf aan het woord:

——-


——

Voor Henk-Jan is dit toch het jaar van de waarheid geworden: althans voor wat betreft zijn lijfvariant van de Petrov. Intern en extern aan de tand gevoeld levert het mooie stellingen op. Deze keer presteerde wit het evenwel om 2x Dxd4 toe te laten (dat dit fijntjes werd opgemerkt binnen het team is tekenend voor onze begaanheid ;-) ).

——

—–

Robbie kan geruisloos spelen. Gedegen strategie en doorgaans misschien niet zo snel wapengeknetter; maar kijk en luister echter naar hoe nú de buit werd binnen gehaald:

——-

——

Zowel Daniël als Thomas stonden goed.. maar dat was tegen ASV 1 ook het geval .. :-)=<.
Mijn eerste blik op de stelling die Thomas inleverde overtuigde me niet direkt.., maar dat deed het spel van Thomas wél:

—-

—–

Op dit moment stond het 3-2 en waren Daniël (gewonnen positie), Dennis (pion meer in eindspel) en ik (van verloren naar +2) nog bezig. Ik miste een zetje, maar mijn tegenstander ook:

———

———

Er werd op de schouder geklopt… kampioen! Minimaal gelijk met ASV 2, maar meer bordpunten, en ASV 1 kon ons inmiddels niet meer inhalen. Zucht, bier en lol.

Het kan dat Daniël daardoor -naar eigen zeggen- de teugels wat liet vieren.. maar gelukkig liet hij het niet te ver komen:

………….

—–

…maar waar blijven nu de tranen? Van geluk waren er zeker; spreekt vanzelf…. maar er was ook een koning in ons midden die wat verdriet te verwerken kreeg. Terecht voor de volle buit gaan, en toch het koninkrijk verliezen..:

——-

———

Dat was zuur, Dennis, maar binnenkort mag je weer schitteren in de beker!

Dit was een heerlijk SOS-seizoen. Zwolle, Arnhem, Groesbeek.., het maakt ons niet uit. Stoïcijns en vol vertrouwen naar prolongatie! Met alle dank aan captain Mathijs!

 

Share

1 reactie

  1. Hans Klip schreef:

    Leuk beeld, al die vrolijke gezichten na afloop. Jullie gefeliciteerd met dit kampioenschap, knap gedaan!

Geef een reactie