Laatste ronde voor UVS1, 2 en 3.

Komende zaterdag spelen de eerste 3 KNSB-teams de laatste uitwedstrijd van het seizoen. En er staat nog wel het een en ander op het spel. UVS1 gaat (op de fiets?) naar Vianen/DVP. UVS1 is ondanks zijn 6 matchpunten nog niet veilig in klasse 1B. Bij winst is UVS1 veilig, maar dat wordt niet eenvoudig. Vorig seizoen werd nog van Vianen/DVP verloren en ze zijn vrij sterk. Als UVS1 niet wint, is alles afhankelijk van uitslagen van andere teams. Aardig daarbij is bijvoorbeeld dat Daniël (die afgelopen vrijdag nog belangrijk was voor het kampioenschap van UVS1-SOS, maar bij de KNSB speelt voor Spijkenisse 1) ervoor kan zorgen dat Paul Keres 2 UVS 1 niet voorbij gaat.

UVS2 trekt zaterdag (ook op de fiets?) naar Wijchen voor de wedstrijd tegen Het Kasteel 1, met spelers als Simon van Dijk. Ook UVS2 is bij winst zeker van handhaving in de derde klasse, maar is bij verlies ook afhankelijk van de uitslagen van andere teams. UVS2 en Het Kasteel 1 zijn redelijk aan elkaar gewaagd, dus het wordt spannend.

UVS3 is nog steeds op zoek naar de eerste matchpunten en speelt tegen AMEVO Apeldoorn 3 (waarschijnlijk niet op de fiets). Helaas is het voor UVS3 niet meer mogelijk om te handhaven in de 4e klasse. Dat is jammer, maar volgend seizoen sluiten de tegenstanders daardoor waarschijnlijk qua speelsterkte wel beter aan en dat is wel een stuk leuker spelen.

UVS4 heeft zijn laatste wedstrijd al gespeeld. Ons studententeam degradeert, maar heeft zich kranig geweerd tegen ervaren teams en maarliefst drie keer 4-4 gespeeld.

De laatste ronde voor UVS2-SOS en UVS3-SOS worden pas op 16 mei gespeeld, bij de gezamenlijke slotavond van klasse 2D bij SMB. UVS2-SOS speelt dan tegen TheoThorne 1 om des keizers baard. UVS3-SOS wacht daar een stevige uitdaging tegen De Toren 1. Die wedstrijd moet minimaal in 4-4 eindigen om een kans te kunnen maken op klassebehoud.

Share

Geef een reactie