Externe competitie gaat weer verder

Aankomende zaterdag gaat de externe competitie weer verder. Onze KNSB-teams spelen komende zaterdag 1 april allemaal een thuiswedstrijd. UVS1 neemt het op tegen Venlo 1 en winst is welkom voor handhaving in klasse 1B. Het wordt weer spannend, want de teams zijn ongeveer van gelijke sterkte en bij winst gaat UVS1 Venlo 1 voorbij op de ranglijst. Op de tafels ernaast speelt UVS2 tegen Amersfoort. De matchpunten zijn in de competitie tot nu toe vrij eerlijk verdeeld over alle teams. Met uitzondering van Amersfoort, wat met 13 matchpunten nog geen wedstrijd verloren heeft. Het zou mooi zijn als UVS2 deze zegereeks kan doorbreken. UVS3 speelt tegen SMB1. Die hoeven dus niet ver te reizen. Tot deze voorlaatste wedstrijd van het seizoen heeft UVS3 nog geen matchpunten weten te versieren en degradatie voorkomen wordt langzaam steeds moeilijker. Het zou mooi zijn als de eerste matchpunten gescoord worden tegen onze stadsgenoten. De studenten van UVS4 spelen tegen Vianen/DVP2 en voor UVS4 is het de laatste wedstrijd van het seizoen. Tot nu toe hebben ze zich kranig geweerd tegen soms behoorlijk sterke teams. En ondanks dat veel spelers bij UVS voor het eerst een ‘klassieke’ partij hebben gespeeld, zijn toch twee wedstrijden in 4-4 geëindigd. UVS4 kan zich handhaven door te winnen, maar dat is niet eenvoudig tegen Vianen/DVP2.

Twee dagen later speelt UVS2-SOS een uitwedstrijd tegen De Toren 1 in Arnhem. Bij winst komt UVS2-SOS in de subtop van klasse 2D. De week erop speelt ook UVS3-SOS een uitwedstrijd tegen lijstaanvoerder Doetinchem 1. Doetinchem 1 heeft met het minimale verschil al eerder in het seizoen van UVS2-SOS gewonnen. Lukt UVS3-SOS wat UVS2-SOS niet is gelukt? En tenslotte speelt UVS1-SOS vrijdag 14 april de laatste wedstrijd tegen ASV2. Het is de wedstrijd om het kampioenschap, want UVS1-SOS en ASV2 staan met evenveel matchpunten bovenaan. Gelijkspel is waarschijnlijk niet voldoende voor het kampioenschap, want dan komt ASV1 waarschijnlijk voorbij. Die avond kan UVS1-SOS in ieder geval UVS-geschiedenis schrijven, want het is nog nooit voorgekomen dat een UVS-team kampioen is geworden in de Hoofdklasse van de SOS-competitie. Het is de gezamenlijke slotavond in Groesbeek en alle fans zijn uitgenodigd.

Share

1 reactie

  1. Arjan Schoonen schreef:

    “Lukt UVS3-SOS wat UVS2-SOS niet is gelukt?” Ja natuurlijk. We hoeven alleen maar consequent steeds de beste zet te spelen. Dat is toch niet zo moeilijk?

Geef een reactie