Volgende ronde externe competitie

Vanaf komend weekend wordt er weer voor de externe competitie gespeeld. Zaterdag trekken de KNSB-teams het land in. UVS1 gaat naar Utrecht voor de match tegen Paul Keres 2. Zowel UVS1 als Paul Keres 2 zijn nog niet zeker van handhaving. De teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar vorig seizoen werd nog met 7-3 van Paul Keres 2 gewonnen. Kijken of dat nu weer lukt. UVS2 speelt op hetzelfde moment niet heel ver daar vandaan tegen PSV DoDO/Barneveld 2, of uitgeschreven: Puttense Schaakvereniging Door Diepte Omhoog/Barneveldse Dam- en schaakvereniging 2. Het is op dit moment de hekkensluiter in 3C en een overwinning zou UVS2 goed uitkomen. UVS3 heeft zijn uitwedstrijd goed gekozen en speelt tegen PION/Mook 2. Het is lekker dichtbij, maar wel een vrij sterk team. Toch zou het mooi zijn als UVS3 zaterdag zijn eerste matchpunten kan pakken. De studenten van UVS4 spelen echter nog dichterbij (voor sommigen dichterbij dan een thuiswedstrijd). Ze nemen het op tegen onze stadsgenoten van SMB2. Als daarvan gewonnen wordt, gaan ze SMB2 voorbij op de ranglijst en is handhaving binnen handbereik.

Volgende week dinsdag spelen de SOS-teams hun thuiswedstrijd. UVS1-SOS speelt de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Elster Toren 1. Op dit moment staat UVS1-SOS op bordpunten bovenaan in Hoofdklasse A. De verwachting is dat bij winst UVS1-SOS de laatste wedstrijd tegen ASV2 om het kampioenschap mag spelen. UVS2-SOS neemt het op tegen SV Doetinchem 1. Hoewel Doetinchem 1 niet heel veel sterker is dan UVS2-SOS, staat Doetinchem wel op eenzame hoogte bovenaan in klasse 2D. En UVS3-SOS neemt het in dezelfde klasse op tegen Mook 2 (niet te verwarren met PION/Mook 2 waar UVS2 tegen speelt). De samenstelling van het team van Mook 2 is behoorlijk variabel, wat het moeilijker maakt om de kansen in te schatten.

Share

Geef een reactie