Plan perfect uitgevoerd

Wat een teamleider hebben we toch! Zijn plan vooraf was om (1) snel vier partijen remise te spelen, om zo (2) de overige vier spelers de kans te geven om te shinen en de winst binnen te halen. Of ze dat doen door een partij uit één stuk te spelen, of door uit verloren stelling terug te komen dat is aan de individuele speler zelf. En iedereen hield zich aan deze opdracht.

Na anderhalf uur waren er al drie partijen klaar. Ivar, Henk-Jan en Dennis hadden na 43 zetten (bij elkaar) remise gespeeld. Robbie besloot even later dat hij dan de vierde speler was die remise speelde, waarna deel 1 van het plan al gelukt was. Op dat moment stonden Daniël en Mathijs heel erg goed, en Wouter en Thomas wat minder.

Mathijs en Daniël kwamen beter en beter en beter te staan, totdat beide tegenstanders opgaven. Wouter en Thomas kwamen steeds minder te staan. Tot Thomas het zat was en een matje in de stelling vlocht. Daar waar ik hem aanraadde om pas een biertje te nemen nadat het mat was, besloot hij om het biertje te nemen voordat het zover was. Maar dat maakte dus niets uit. Lekker puntje. Wouter stond intussen zo verloren dat we ons afvroegen of hij de opdracht vergeten was. Maar niets van dat al. Hij wist nog een schwindel (bij een verslag over een wedstrijd tegen een team met vijf Duitse tegenstanders hoort toch minstens een Duits woord) in de stelling te toveren, en won zo ook zijn partij. Deel 2 van het plan dus ook perfect uitgevoerd, en we staan weer eerste in de hoofdklasse.

Overigens, er is ook hoor en wederhoor toegepast: verslag van Zevenaar.

Zou het dit jaar wel gaan lukken om eerste te worden? Met dit soort perfect uitgevoerde plannen zou je toch denken van wel. Nog twee keer winnen.

Wat? De partijen? O ja. Nou, hier dan. In volgorde van resultaat.

Ivar: “Na een klein uur spelen had ik net Db3 gespeeld. Achteraf bleek ik hier de enige kans van de partij gemist te hebben. Met Da3! houdt wit prettige druk op de stelling en kan er nog een interessantere partij volgen. Nu gingen de dames eraf en ontstond er een gelijke stelling. Ook hier kan nog heel lang geschaakt worden maar na 8 externe nederlagen achter elkaar, vormcrisis is een understatement.., besloot ik het remise aanbod van mijn tegenstander dankbaar en direct aan te nemen. De vloek is doorbroken! En het mooie was mijn tegenstander was ook heel blij, alsof hij gewonnen had. Wat is het ergens fijn om de Duitse nationaliteit te hebben een remise is daar ook een overwinning! :-)

Share

Geef een reactie