Nieuwe ronde externe competitie

Ook in februari wordt er weer gestreden in de externe competitie. Onze KNSB-teams spelen komende zaterdag weer allemaal in de Biezantijn een thuiswedstrijd. Een enthousiast joelende schare fans kan daar het verschil maken! UVS1 speelt tegen Voorschoten 1, een dorp onder de rook van Leiden. De teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en het verschil is slechts een half bordpunt, dankzij de overwinning van UVS1 op Spijkenisse in de vorige ronde. UVS2 neemt het op tegen HSG1 uit Hilversum. Ook dit belooft een spannende strijd te worden. Een spetterende overwinning zou gunstig zijn om langzaam weg te kruipen uit de degradatiezone. UVS3 speelt op hetzelfde moment tegen ENO uit Nijverdal. ENO? Ernst, nut en ontspanning, een interessante combinatie van termen. UVS3 is nog steeds op zoek naar de eerste matchpunten, maar gelet op de cijfers wordt dat tegen ENO bepaald niet eenvoudig. En onze studenten van UVS4 nemen het op tegen ASV6. Gezien de breedte van het ASV-team zal ook dit niet eenvoudig worden. Maar de wedstrijden zijn zonder meer een waardevolle ervaring voor de spelers, van wie een aantal bij UVS4 voor het eerst ‘klassieke partijen’ achter het bord spelen.

De SOS-wedstrijden zijn al eerder deze week begonnen 😅. UVS3-SOS heeft het daarin helaas niet waar kunnen maken tegen Doesburg 1. Captain Jaap heeft de eer nog wel gered tegen de sterke tegenstander, door remise te spelen. UVS2-SOS speelt morgen tegen hekkensluiter Mook2, een wedstrijd die op de fiets kan (in principe). UVS1-SOS is inmiddels uit de OSBO-cup gevlogen tegen PION1, maar in de Hoofdklasse A staan ze bovenaan dankzij een spectaculaire overwinning van ASV2 op ASV1. Op Valentijnsdag neemt UVS1-SOS het op tegen Zevenaar 1, een gelijkwaardige tegenstander met evenveel matchpunten. Een spannende wedstrijd die achteraf zomaar de cruciale kampioenswedstrijd kan blijken.

Share

Geef een reactie