Sneller!

Altijd leuk om naar de grote jongens bij Tata te kijken. Je krijgt er gewoon zin in om zelf ook te gaan spelen. Maar ook kijken. Wat een dilemma! Dus speel ik zo af en toe een paar partijtjes in een 1-minuut-Arena-toernooi op Lychess. Maar wat zo storend is aan die 1-minuut vluggertjes is dat ik steeds verval in nadenken en mijn tegenstander vaak wel 10 seconden of meer op de klok heeft als ik in betere stelling de vlag strijk. Maar Ron van Dijk tipte mij om eens een partijtje 0-2 te spelen. Je begint dan met 3 seconden maar krijgt dan wel elke zet er 2 erbij. Ik dacht: maar dat is toch nog sneller? Maar dat valt mee. Dus meestal sta ik na de opening op een seconde of 20 en als ik dan beter sta kan de partij rustig uitgetikt worden. En dan weer kijken naar de grote jongens in Wijk aan Zee. En genieten van de schoonheid van schaken. Heel soms kun je met dat snelschaken ook een bijzondere partij spelen. Vandaag had ik een heel bijzondere. Bijzonder is bijvoorbeeld dat je mat geeft met een paard (dat zijn toch de mooiste matjes vind ik); maar heel bijzonder is dat je mat geeft mat een paard op h8. Zie hier!

 

En nu weer snel kijken wat Giri doet.

Share

1 reactie

  1. Arjan Schoonen schreef:

    Het mooiste hier is wel je c1-loper die twee keer staat aangevallen, die je niet van zijn beginplek haalt en die tóch dapper meedoet.

Geef een reactie