De volle mep!

UVS-3 SOS was vóór de jaarwisseling niet al te gelukkig bij het verdelen van de punten in poule 2D: tweemaal een ogenschijnlijk flinke afstraffing met 1 tegen 5, eenmaal een nipte (en eigenlijk onverdiende) nederlaag met 2,5 tegen 3,5 en zegge en schrijve één schamel gelijkspelletje (3-3). Eén wedstrijdpunt dus uit de eerste vier rondes…dat kan beter natuurlijk. “The best is yet to come”, mailde ik hoopvol ergens eind ’22 naar onze gewaardeerde wedstrijdleider extern en ik kreeg in het nieuwe jaar direct gelijk. Tegen ASV-5, ook geen hoogvlieger in onze poule, wisten we op 10 januari jongstleden eindelijk twee hele wedstrijdpunten te scoren. En niet zo zuinig ook: 4,5 tegen 1,5.

Arjan was om 20.30 uur al klaar met wat hij zelf een “vervelende partij” noemde. Maar wel met een half punt: 0,5 – 0,5.

Twintig minuten later kwam Peter trots met het eerste volle punt. Zijn tegenstander had zich eerst en vooral op pionnenwinst geconcentreerd; Peter meer op de grote lijnen. Op bord drie sneden de twee torens van Ismail zeer fraai door de stelling van zijn tegenstander, die zich bovendien verslikte in het snelle spel van Ismail en in grote tijdnood kwam. Ook hier werd het punt binnengehaald.

Jaap Stork stond lange tijd potremise in een redelijk dichtgetimmerde stelling. Jaap overwoog zelfs in arren moede om wegens teveel cement in de stelling dan maar remise aan te bieden, doch ondernam met zijn koning nog een laatste veldtocht. Zijn tegenstander verslikte zich, gaf een stuk weg en moest de vlag strijken.


Toen stonden we met 3,5 tegen 0,5 voor en was de winst feitelijk al binnen. Mark kwam om bord 1 erg gedrongen te staan en gaf om 22.40 uur, met een dame achter, op.

De vrolijkste stelling kwam echter helemaal op het eind van de avond op het bord van Kosse. Deze speelde de laatste vijf minuten met niet minder dan drie witte dames, won vanzelfsprekend en bepaalde daarmee de eindstand op 4,5 tegen 1,5. Dat smaakt natuurlijk naar meer; over een paar weken uit tegen Doesburg.

Share

2 reacties

  1. Dennis Breuker schreef:

    Wow, wat een teamleider! Niet spelen voor je team, wel aanwezig zijn, en ook nog een verslag schrijven. Petje af, Jaap!

  2. Arjan Schoonen schreef:

    Dankjewel voor het verslag Jaap T. Mooie pot Jaap S. Ik ga ook maar eens aan die dubbele tomatensap, wie weet helpt het!

Geef een reactie