UVS 2 onderuit in Mook

De 17de van december trok UVS 2 er weer op uit, dit keer tegen het eerste van de PION/Mook combinatie. Hoewel de wedstrijd in de eerste paar uren er goed uitzag voor ons viel het kwartje uiteindelijk in het voordeel van onze tegenstanders.

Op bord 1 speelde Ruud S met wit een spannende partij waarin hij enkele kansen om voor winst te spelen miste en uiteindelijk terecht kwam in een toreneindspel met een pion extra, maar te weinig ander materiaal had om er nog winst uit te kunnen slepen.

Bord 2 : Diderick speelde met zwart tegen de sterkste speler van PION een soort hedgehog systeem. Uit de opening kwam hij wat krap te staan en toen hij een equaliseerende manoeuvre miste speelde zijn tegenstander het foutloos uit.

Bord 3: Ruud P was als laatste nog bezig en had met wit lanzgaam maar zeker een groot voordeel opgebouwd maar toen hij een afwikkel manoeuvre van zijn tegenstander overzag kwam hij plotseling in een lastig toreneindpsel terecht. Hij had weliswaar een extra pion maar de toren en koning van zijn tegenstander waren een stuk actiever. Toen hij vervolgens zijn extra pion verloor en nog steeds passief stond was het snel voorbij.

Bord 4: Van de partij van Hans heb ik weinig meegekregen behalve dat die in het vroege eindspel vredig werd besloten.

Bord 5: Tsji belandde met wit via transpositie in een soort franse stelling die snel gesloten werd. Na lang strategisch spel konden beide spelers geen overtuigende manier vinden om de stelling open te breken en werden de handen geschud.

Bord 6: Zelf speelde ik met zwart een wilde pot waarin beide spelers het op elkaars koning gemunt hadden. Nadat mijn tegenstander het centrum onterecht openbrak wist ik niet de juiste voortzetting te vinden waardoor we afwikkelde naar een gelijk eindspel. In de tijdnood van mijn tegenstander wist ik die met wat geluk nog te winnen.

Bord 7: Thomas had in de opening snel groot voordeel gekregen tegen zijn jonge tegenstander en leek lange tijd op winst af te koersen toen hij pardoes een toren verloor. Hij heeft nog een tijd doorgestreden maar het zat er niet meer in.

Bord 8: Furkan had het met zwart in de opening snel lastig en zijn tegenstander gaf hem geen kansen om nog terug te komen in de partij.

Zo verloren we met 2,5 tegen 5,5, maar zoals de laatste tijd wel vaker in onze verslagen staat, had er zeker meer ingezeten. We staan nu met 2 punten uit 5 wedstrijden alleen onderaan maar er is nog hoop genoeg. Vorig seizoen kwamen we nog trager op gang maar wisten we nog net aan degradatie te ontsnappen, dat gaan we dit jaar ook maar weer doen.

[Red.: Klik hier voor het verslag van PION/Mook.]

Share

Geef een reactie