Zevenaar 2 – UVS 3 SOS

Op zes december met z’n zessen naar Zevenaar. Onze eerste echte uitmatch. In een klein, beetje kaal zaaltje in Ons Huis, verbonden aan het schattige 400-jaar oude protestantse kerkje in het centrum van de stad, speelden we tegen Zevenaar-2. Die hadden in de Biezantijn een maand geleden onze clubgenoten van UVS-2 op remise weten te houden, een match die op deze site nog lang heeft nagegalmd. Het zou dus geen gemakkelijke wedstrijd worden, zeker ook als je kijkt naar het verschil in rating (>200 punten in het voordeel van Zevenaar-2).

Maar zie, binnen anderhalf uur stonden we met 0-2 voor! Ismail wist – om Mikhail Tal te parafraseren – zijn tegenstander mee te lokken in een groot donker bos waar 2+2=5 en waar het pad naar de uitgang maar breed genoeg is voor één persoon. Het leverde een mooie eindstand op (zie foto). En ook Colin snoepte zijn tegenstander zoveel materiaal af dat deze het na 30 zetten opgaf. Mark speelde op het eerste bord voor de tweede keer op rij tegen een blinde tegenstander, de inmiddels ook in Nijmegen welbekende Yannick te Pest. Met een slordige zet raakte Mark helaas een vol stuk achter, waarna Yannick het vakbekwaam afmaakte: 1-2.

Zelf mocht ik mijn Zwarte Leeuw laten brullen tegen de kranige meneer Meijboom (91 jaar oud, begreep ik na afloop). Na een rustige opening kwam mijn leeuw een heel eind, maar meneer Meijboom had tegelijkertijd een stevige loopgraaf aangelegd en zijn dame kon mijn stelling binnendringen. Ik wist uiteindelijk in een dichtgeschoven pionnenstelling, met lopers van ongelijke kleur en torens in de achterste linies niet veel beter te verzinnen dan remise aan te bieden. Dat nam meneer Meijboom na enig aarzelen aan: 1,5-2,5.

Om 23.00 uur stonden we dus een punt voor en hadden we zicht op 1 (of misschien zelfs 2) wedstrijdpunt(en). Zou het dan toch…? Helaas, de laatste twee partijen gingen verloren. Arjan, die eerder een remiseaanbod had afgeslagen, verslikte zich in een kansrijke aanval en moest de vlag strijken.

Kosse gleed in tijdnood onderuit met een blunder die een beetje pijn deed (op de site van de Zevenaarse club staat zijn partij). Eindstand 3,5-2,5. Na vier wedstrijden hebben we welgeteld 1 wedstrijdpunt. Om de moed er een beetje in te houden, hier de partij van Colin.

Share

2 reacties

  1. Dennis Breuker schreef:

    Helaas verloren, maar toch een mooi resultaat als je naar de elo’s kijkt. Jullie tijd komt nog!!

  2. Jaap Tanja schreef:

    Jazeker, Dennis, the best is yet to come! In 2023 gaan wij er vol goede moed weer tegenaan.

Geef een antwoord