WSG 2 tegen UVS 3

Zeven uur waren we van huis, een lange autorit door de Achterhoek naar Winterswijk. In het clublokaal van WSG het “Zonnebrinkcentrum” werden we ontvangen en kon de strijd beginnen.

UVS 3 wil graag van het degradatiespook af, maar dan moet er beter gescoord worden. Dat lukt nog niet met tegenstanders die op papier sterker zijn. WSG 2 is een middenmoter maar heeft een gemiddelde rating van 1792 en UVS 3 van 1587, een verschil van 200 punten!

Na een uur spelen had Ismail door stukverlies de partij van Bert te Ligte al verloren. Daarna ging de strijd nog redelijk gelijk op. Frans van den Hooven had het op bord 2 tegen Marcel Krosenbrink niet makkelijk, hij ontsnapte aan een paar hachelijke momenten maar bezweek uiteindelijk onder de druk. Marcel Krivec speelde met zwart een Caro-Kann. Zijn tegenstander Paul van der Lee offerde een pion en wist naderhand met een fraai paardoffer op b7 het slotoffensief voor een mataanval in te zetten. We stonden op dat moment met 3 verliespunten achter.

Tobi was bang om de tijdscontrole niet te halen, maar dat lukte hem wel. Uiteindelijk bij zet 41 werd tot remise besloten. Lambert, op bord 1 tegen Henri Abbink, bleef lang overeind en hield de stelling in evenwicht maar miste in het slot een mooie combinatie met mogelijke winstkansen. Lambert kon het niet helemaal overzien met nog 2 minuten op de klok en ging voor de zekerheid met remise akkoord. (Zie de slotstelling die is toegevoegd). Ruud leed al vrij snel kwaliteitsverlies. In het eindspel keek hij tegen een ver opgerukte vrijpion aan, die promoveerde en dat leverde de tegenstander nog een winstpunt op. Mijn partij tegen Dick van Wamelen met een semi-Slavische opening bleef lang in evenwicht. Tot mijn tegenstander een paar inschattingsfouten ging maken na het middenspel en besloot de dame af te ruilen, hetgeen mij een potentiële vrijpion opleverde. In het toreneindspel werd hij tot passiviteit gedwongen en dat werd hem fataal. Met deze winst kon ik de eer nog redden voor het team. Dirk van Nuland kreeg nog een half uur extra speeltijd om een dubbeltoren eindspel te keepen. Zijn tegenstander Daniel Kloster had tot 2 keer toe remise afgewezen en streed nog lang door voor het volle punt maar zag de winst niet en accepteerde de remise uiteindelijk.

We verloren met 5,5 tegen 2,5. Er is een lichte verbetering te melden in het aantal bordpunten maar er zijn nog geen matchpunten gescoord. Die zijn wel nodig. Misschien de volgende keer tegen SMB 1?

Share

Geef een reactie