Volgende ronde externe competitie

De volgende ronde van de externe competitie staat weer voor de deur. Komende zaterdag zijn de KNSB-teams verspreid door het land te vinden. UVS1 trekt naar Den Bosch voor een wedstrijd tegen het zeer sterke HMC Den Bosch 1. UVS1 zit nog om matchpunten verlegen en het zou een mooie stunt zijn als die in ’s Hertogenbosch worden opgehaald. UVS2 trekt dan naar het glooiende Klimmen voor een wedstrijd tegen Zuid-Limburg 4, dat met 2 matchpunten op gelijke voet staat met UVS2. UVS3 gaat dan weer precies de andere kant op voor een wedstrijd in Winterswijk. UVS3 is op dit moment nog zonder matchpunten en daarmee staat UVS3 maar net onder Winterswijk 2. Onze studenten van UVS4 zijn ook in Den Bosch te vinden, dus onze 2 teams kunnen elkaar daar inspireren. Ook UVS4 kan daar de eerste matchpunten scoren.

De SOS-teams moeten nog even wachten op de volgende wedstrijd. Die is pas na pakjesavond. Op 6 december trekt UVS3-SOS naar Zevenaar. Zowel UVS3-SOS als Zevenaar 2 staat op 1 matchpunt, dus er wordt gestreden om een plaats in de voorlopige middenmoot. UVS1-SOS en UVS2-SOS spelen twee dagen later beiden in Arnhem tegen respectievelijk ASV1 en ASV5. Het sterke ASV1 heeft de vorige ronde (verrassend) 4-4 gespeeld en een matchpunt laten liggen. Een eventuele overwinning van UVS1-SOS zou daarom een verschil van 3 matchpunten opleveren met de op papier sterkste concurrent voor het kampioenschap. UVS2-SOS doet het op dit moment goed in klasse 2D, maar ASV is een grote vereniging en zelfs het vijfde team is er een om rekening mee te houden.

Share

1 reactie

  1. Ron van Dijk schreef:

    Correctie: UVS 2 speelt in Stein, glooit ook.

Geef een reactie