Promotie-degradatie Periode 2

Schaakvrienden!

We proberen in de interne competitie steeds groepen van 10 spelers aan te houden. Dit vooral om de speelsterkte binnen de groepen niet te ver uiteen te laten lopen. Zo kan iedereen meespelen voor promotie en kan iedereen ook degraderen; waarmee de interne competitie eigenlijk elke ronde spannend is, althans: kan zijn.

Aan het eind van periode 1 is bij groepen C-D-E versterkte degradatie van toepassing geweest. Hierdoor is er nu ruimte om bij groep A en B ook versterkte degradatie toe te passen. Dat betekent dat uit groep A  ten minste (bij instroom van spelers die weer mee gaan spelen wordt dat meer) de laatste 4 spelers degraderen en uit de B-groep de laatste 6. En zo verder naar groep C-D-E en F. Mocht een speler als gevolg van deze operatie twee groepen lager uitkomen; dan starten we niet bij de A, maar bij de B-groep en dan starten we aan het eind van P3 met versterkte 3 degradatie voor de A-groep.

De promotie blijft hetzelfde: de eerste twee spelers promoveren.

De winnaar van groep A is periodekampioen en plaatst zich voor de finale.

 

Share

Geef een antwoord