En Passant 2 – UVS 2

De eerste overwinning dit seizoen! De uitslag doet een spannende strijd vermoeden, maar met 4½ bordpunt hebben we onszelf wat tekort gedaan. Ik heb veel van het wedstrijdverloop gemist, maar al snel zag het er heel goed uit voor UVS. Je moet het dan natuurlijk nog wel ff afmaken, en dat ging deze keer goed.

Bord 1 Tsji: zie zijn partij. Tsji zat een beetje op hete kolen, reden dat hij in een wat betere stand remise aanbood.
Bord 2 Robbie: met zwart een prachtige partij, van het begin af aan was het interessant. Tsji zei het volgende: “Bord 2 werd in brand gestoken met wilde koningsaanvallen van beide zijden, a la Furkan. Uiteindelijk won Robbie”. Zie de partij met commentaar van Robbie.
Bord 3 Ron: deze partij kon alle kanten op, maar uiteindelijk haalt Ron het vier-en-een-halfste punt binnen! Zie de partij met commentaar van Ron.
Bord 4 Ruud: een wat geruisloze overwinning, de tegenstander heeft zichzelf om zeep geholpen met planloos spel. Zie partijverslag.
Bord 5 Mathijs: had zeker moeten winnen, liet zijn tegenstander echter ontsnappen naar een ongelijke-lopers-eindspel dat niet meer te winnen viel. Zie partij met commentaar van Mathijs.
Bord 6 Storm: Storm speelde met zwart lang heel goed, maar zijn tegenstander wist in een lastig Paard-tegen-Loper eindspel toch binnen te dringen en een pion te winnen.
Bord 7 Hans: heb ik niets van meegekregen, maar hij heeft gedecideerd het puntje binnengetikt.
Bord 8 Jan- Hendrik: heeft tot de laatste snik gestreden, maar liet zijn tegenstander glippen in het verre eindspel.

Ron, Mathijs en ik hadden na de wedstrijd het voor de hand liggende idee opgevat ergens ‘een visje te gaan pakken’. Waar zou je dat beter kunnen doen dan in Spakenburg, pal aan het Eemmeer. Handenwrijvend liepen we het dorp in.

U raadt het al: nergens ook maar één visje te bemachtigen! Het was een levendige boel in Spakenburg, mensen zaten heerlijk te smikkelen (friet met vis natuurlijk) op de volle terrassen. Eh, bent u open? ‘Zien wij er open uit?’ Ja, riepen wij in koor, u ziet er open uit! En het ruikt hier zo lekker! Helaas, we waren 3 minuten te laat. En ook alle andere vis-met-friet-zaken in Spakenburg waren net gesloten.

Het is een pittoresk dorpje!

Zie hieronder 5 van de 8 partijen met commentaar van de spelers zelf.

Share

2 reacties

  1. Dennis Breuker schreef:

    Hoezo zat Tsji op hete kolen? Is er een kind op komst?
    Zonde om in die stelling remise aan te bieden.

  2. Ron van Dijk schreef:

    En dat zonder overleg met de captain :-)

Geef een reactie