UVS 3 SOS – Theothorne 1

Nadat we in de eerste ronde met 5-1 waren afgedroogd door UVS-2, heeft het derde zich op Dierendagavond 4 oktober knap weten te herpakken. Tegen Dieren heel toepasselijk, want Theothorne is gewoon de oudst bekende naam voor dit schattige plaatsje aan de rand van de Veluwezoom. Zes Dieren(aren) waren op komen dagen, geen beestjes, maar zes schakers met gemiddeld een flink hogere rating dan de onze (1576 versus 1429). Rating zegt echter op ons niveau gelukkig niet alles. We hebben er nog even over gedacht om Martin Gauss en/of Freek Vonk op te stellen, maar dat leek ons bij nader inzien geen goed plan.

Colin wist het niet te redden en was om 21.10 uur al klaar; vijf minuten later wist Peter de stand gelijk te trekken. Zijn tegenstander was zo onder de indruk van de stelling dat hij pardoes en enigszins onterecht opgaf.


Mark haalde op bord 1 een erg knappe overwinning op een tegenstander die 250(!) ratingpunten meer heeft; Jaap Stork mocht en kon remise aannemen in een stelling die ‘potremise’ was. Daarna verloor Kosse in een partij die hij alleen maar kon omschrijven als ‘een dieptepunt’ en ‘verschrikkelijk’. Waarna de stand gelijk was: 2,5-2,5.

Ik heb tot 23.30 uur zitten zwoegen, maar zag in het middenspel de opening(en) – die Stockfish een dag later moeiteloos voor me opdient – helaas niet. Met een dame + pion (voor mij) versus toren, loper en drie aaneengesloten pionnen (voor mijn tegenstander) bood ik maar remise aan. Misschien stond mijn tegenstander op dat moment zelfs een tikje beter, maar hij zat zwaar in tijdnood. En ik zag op het eind alleen maar beestjes.

Drie-drie, iedereen blij.

Share

2 reacties

  1. Mathijs Broeren schreef:

    Knap gedaan, heren! Het eerste matchpunt is binnen tegen een sterke ploeg. De tegenstander van Peter heeft inderdaad wel redelijk vroeg opgegeven, maar aan de andere kant heeft Carlsen twee weken geleden al opgegeven met de stelling van zet 2.

  2. Peter van der Doef schreef:

    Zou Carlsen tegen mij hopelijk niet doen!

Geef een reactie