Goed voorbeeld doet goed volgen

Het UVS-kampioenschap is door Anton gewonnen vooral omdat hij zich zo goed voor bereidde op zijn tegenstander. Zijn partij tegen Daniël was daar een goed voorbeeld van. Omdat ik steeds maar weer klop kreeg van witspelers die met een snel Pf3 in de opening allerlei dubieuze gambietjes en Hollands en de Grünfeld ontweken, dacht ik – ‘kom! Ik doe het dit keer helemaal anders.’ Dus gewoon een serieuze opening voorbereiden. Eerst eens kijken welke opzet Anton doorgaans kiest. Dan zoeken naar een degelijke opening. Dat moest dan de semi-Tarrasch worden. Dubov speelde daar de laatste tijd een verrassende variant waarin hij een pion offerde voor actief spel. Nou. Dat moest het dan maar worden.

Ironisch is wel dat Anton dit verlies aan zichzelf te wijten heeft – hij inspireerde mij om me goed voor te bereiden; en dit was het gevolg.

 

Share

1 reactie

  1. Simon van Dijk schreef:

    Knappe partij, Maarten!

Geef een antwoord