Newsflash

UVS 2 wint thuis met 5-1 van UVS 3.
UVS 3 verliest ‘uit’ met 1-5 van UVS 2.

Share

6 reacties

 1. Dennis Breuker schreef:

  UVS 3 weerde zich kranig. Colin had ergens kunnen winnen van Klaus, en Kosse heeft ook lang beter gestaan tegen Wim (als mijn snelle blik klopte). Er had dus meer in gezeten voor het derde. Maar wel een terechte overwinning voor het tweede.

 2. Klaus Wüstefeld schreef:

  Ik weet niet ,wie het verslag (UVS 2- UVS 3) zal doen. Vaak heb ik me voor ’n verslag aangeboden, maar durf het even niet aan wegens problemen met computer\printer en andere bezigheden. Toch hier ’n verslagje van Het tweede bord. Colin (UVS 3) speelde tegen mij (UVS 2) . Het leek natuurlijk voor de hand te liggen, dat de UVS 2er spoedig zou winnen, maar het liep heel anders. Het werd ’n zeer spannende partij. Ik (Wit) kort gerokeerd en Colin(Zwart) lang gerokeerd. Ik trachtte iets te bereiken via ’n door ’n Loper ondersteunde doorgelopen pion d6, maar Colin wist mij ernstig in het nauw te brengen via opgerukte pionnen op de f en g lijn. Na ook nog per vergissing een Toren weg te geven ( inruil voor ’n Loper) leek mijn stelling ’n ruïne. Hoewel ik verloren stond, gaf ik het nog niet op, omdat de stelling nog te gecompliceerd was. Na ’n verkeerde paardzet moest Colin het pijnlijke feit accepteren, dat hij tevreden moest zijn met eeuwig schaak of eeuwig schaak vermijden, maar daardoor verliezen. Ik zou ( na verloren gestaan te hebben) zeer tevreden geweest zijn met eeuwig schaak en remise. Colin ontweek echter eeuwig schaak en verloor: ’n blunder dus….. “te snel gespeeld”, constateerde Colin zelf achteraf. Dat bleek ook, want een fractie van ’n seconde na zijn zet, zag hij het, wilde snel de andere zet doen, maar de zet was gedaan !

 3. Jan van de Westelaken schreef:

  Het zou natuurlijk interessant zijn als beide teams een eigen verslag insturen (zoals het hoort).

 4. Dennis Breuker schreef:

  Die verslagen komen er vast!

 5. Arjan Schoonen schreef:

  Waarmee heeft UVS3 dat ene punt verdiend?

 6. Jaap Tanja schreef:

  Eigen roem stinkt natuurlijk een beetje, maar dat ene punt van UVS-3 kwam van ondergetekende. Ik had de opdracht – agressief spelen tegen een sterkere tegenstander – goed in m’n oren geknoopt en speelde met wit het vleugelgambiet van het Siciliaans (1. e4, c5; 2. a3, Pc6; 3. b4, cxb4; 4. a x b4, P x b4, et cetera). Ten koste van een pionnetje kreeg ik een hoop ruimte en kon de hele partij Frans flink onder druk blijven zetten. In het middenspel veroverde ik de pion terug en kon ik uiteindelijk afwikkelen naar een eindspel met een stuk meer. Moest er wel hard voor werken; pas om 23.30 uur gaf mijn tegenstander op. Helaas heb ik te weinig gekeken naar de andere partijen om iets dat lijkt op een verslag te kunnen schrijven. We zullen ons leven beteren (tenzij een van mijn teamgenoten wel goed heeft opgelet afgelopen dinsdag).

Geef een reactie