Kampioensgroepfinale: de partijen

Het mooist is het natuurlijk als de partijen van de Kampioensgroep zich voltrekken aan ruim bemeten tafels achter een rood touw aan zilveren paaltjes om het in grote getale opgekomen publiek op een afstand te houden. Met publiek dat meeleeft en er alles aan doet om dat met gepaste stilte te doen. Maar het verliep anders. Anton en Daniël speelden in de middag in een zaaltje in de Biezantijn, en Jan en Henk-Jan, het verschil kon haast niet groter zijn, speelden in de kroeg. Toch weer een paar fijne potten. Zie hieronder hoe Jan zich naar de tweede plaats speelde.

Wederom een partij waarin Henk-Jan nauwelijks onder doet voor zijn tegenstander. Het moet gezegd worden: hij heeft wel zo’n 200 ratingpunten minder dan de andere drie in de groep. Ik de partijen was dat nauwelijks te zien.

En dan nu de apotheose. Als Daniël deze laatste partij zou winnen zouden we met drie spelers op plaats 1 kunnen eindigen. De druk op beide spelers was dus groot.

Inderdaad mooi en overtuigend gespeeld door Anton.
Gefeliciteerd Anton!

Share

3 reacties

 1. Henk-Jan Janssen schreef:

  Dank, Maarten, voor de voice over van de partijverslagen! En hulde aan Anton, de terechte kampioen!

 2. Henk-Jan Janssen schreef:

  Trouwens, zin in de kloksimultaan op 5 juli. Komt allen en verschalk mij! ;-)

 3. Dennis Breuker schreef:

  Jammer dat Jan geen Dxc1 had gespeeld (of dat Anton geen Pe3+ had gespeeld), dan waren beide partijen op identieke wijze geëindigd!

  En inderdaad, heel fijn die verslagen, Maarten! Top!!

Geef een reactie