Newsflash

UVS 2 wint uit met 5½-2½ van Paul Keres 4 en handhaaft zich!

Share

5 reacties

 1. Dennis Breuker schreef:

  Handhaven? Gewoon goed in de middenmoot. Ineens!
  https://knsb.netstand.nl/divisions/view/302

 2. Anton van Rijn schreef:

  Wat zou er eigenlijk gebeurd zijn als Paul Keres onderweg ergens twee bordpunten extra had gesprokkeld? De (zes) onderlinge resultaten?

 3. Dennis Breuker schreef:

  Ja, ik weet ook niet waarom wij nu zesde zijn. Niet onderling resultaat volgens mij. SB?

 4. Pepijn van Erp schreef:

  @Anton Goeie vraag, vroeg ik me ook al af. Het competitiereglement geeft het volgende aan:

  Als aan het einde van de competitie twee of meer teams in een groep hetzelfde aantal matchpunten en hetzelfde aantal bordpunten hebben behaald, wordt hun volgorde bepaald door het aantal matchpunten uit de onderlinge wedstrijd(-en) en als dat ook gelijk is, het aantal bordpunten uit de onderlinge wedstrijden. Als het aantal bordpunten in de onderlinge wedstrijden gelijk is, beslist het aantal bordpunten in de onderlinge wedstrijden met weglaten van het laatste bord. Als dit ook gelijk is, met weglaten van het een na laatste bord; en zo verder. Als dit geen beslissing brengt, wordt geloot.

  Als PK bijvoorbeeld extra bordpunt had gepakt in de wedstrijden tegen Veenendaal en HSG (wat voor hun positie niets uitmaakt) waren er inderdaad 4 teams op gelijk aantal match- en bordpunten geëindigt. PK verloor echter van alle drie andere (UVS, ASV en PION/Mook) dus was alsnog als negende geëindigd

 5. Diderick Holtland schreef:

  Dan klopt het niet dat wij 6e zijn, toch? (Wat Dennis ook al zei). Wij winnen van PION, PION wint van ASV, en ASV wint van ons. Allemaal 2 matchpunten dus. Maar wij hebben 7 bordpunten in die wedstrijden gescoord, ASV 8, en PION 9.

Geef een reactie