Kampioensgroep: Van vroeger en nu

Er werd maar 1 partij gespeeld in de kampioensgroep. Eén partijtje maar… Maar het was wel meteen een echte kampioenspot. Een geheel logisch voortvloeisel uit wat er gebeurd is en meteen een aankondiging van wat er ooit gebeuren zal. Niet alleen Daniël was de tegenstander van Anton, maar ook alle geesten, spoken en nachtmerries uit Antons verleden. Had Dennis Anton wat minder erg vernederd dan was het waarschijnlijk allemaal anders gelopen.
Als Van der Pol zijn mond had gehouden over brandhout, dan was het waarschijnlijk allemaal anders verlopen. Maar wat gebeuren moest is gebeurd en dit zijn de consequenties. Voor Daniël een harde dobber dat juist hij de dupe moest zijn. Zie de analyse hieronder en alles wordt helder. Hoe mooi kan schaken zijn!

OK – de technische analyse is wat mager. Met de opmerking na zet 18.. g5 dat de alternatieven zo hun nadeel hebben, wordt de leergierige lezer natuurlijk niet veel wijzer.
Met deze glansrijke maar toch ook duistere overwinning heeft Anton zich nog nadrukkelijker in de favorietenrol gemanoeuvreerd. Maar ja – wat gaat er gebeuren als de andere kandidaten zich ook zo gaan voorbereiden? Wat als ook de nachtmerries, spoken en geesten uit de verledens van Jan, Henk-Jan en Daniël op het bord getoverd worden? Gesublimeerd dan wel natuurlijk – dat spreekt vanzelf. Benieuwd naar de volgende ronde.

Share

6 reacties

 1. Maarten van Rooij schreef:

  Rest nog de vraag: wie was/is de oudste kampioen van UVS?

 2. Dennis Breuker schreef:

  Van Rooij (1986)? ;)

  Misschien dat Klaus of Lambert deze vraag kunnen beantwoorden?
  https://www.uvsnijmegen.nl/clubkampioenen/

 3. Maarten van Rooij schreef:

  De vraag is verschillende manieren op te vatten. Het gaat dus om de speler die het meeste dagen geleefd had op het moment dat hij kampioen werd. Het valt me op dat het vooral dertigers en veertigers waren, die kampioenen van ons. De oudste speler die ooit kampioen was is makkelijk: Lambert Hofman. Als Anton kampioen wordt stijgt hij wel naar de ongedeeld tweede plaats in de lijst van meeste kampioenschappen. Die deelt hij nu nog met mij met 5 keer kampioen.

 4. Maarten van Rooij schreef:

  Foutje. Ik denk dat Christ Verstegen de oudste speler is die ooit kampioen van UVS was.

 5. Lambert Hofman schreef:

  De oudste , nog in leven zijnde UVS-kampioen en nog steeds lid van UVS, is Jan Zwikker (88)!
  Christ Versteegen is nooit clubkampioen geweest. De Versteegen die in de lijst van kampioenen vermeld wordt, is Jo Versteegen.

 6. Anton van Rijn schreef:

  Ik formuleerde inderdaad de doelstelling de oudste UVS-er te zijn, maar dan onlosmakelijk gekoppeld aan het moment van het winnen van de titel.
  De ambitie de oudste nog in leven zijnde speler te zijn die überhaupt een UVS-kampioenschap in de wacht sleepte, zou wel een heel macaber plan inluiden ;-)

Geef een reactie