Spannend en mooi: wat wil je nog meer?

De tweede ronde leverde veel kijkplezier op. Henk-Jan speelde tegen Anton een prachtige positionele partij waarbij het paard op d4 een steeds terugkerend motief was. Ook nu weer had hij evenzogoed kunnen winnen. Maar Anton is taai en volhardend. Ook nu weer wachtte hij geduldig op zijn kans. En die kwam diep in het eindspel… Anton analyseert:

Ondertussen leek zich op het andere bord tussen Daniël en Jan een rustige partij te ontwikkelen. De dreigingen bleven op de achtergrond met een remise als logisch gevolg. Totdat bij de analyse de partij opeens openbarstte en Daniël pardoes een toren in de strijd had kunnen. Daarbij zou Jan niet achter willen blijven en hij zou op zet 22 zomaar een lopen op d1 kunnen planten. Wat??? Wat doet die loper daar??? Enfin, speel de partij na en geniet van de analyse van Daniël!

Mijn vermoeden is dat Anton hier nog wel door had gespeeld; of hij nou wit of zwart had…
Ondertussen zijn er twee ronden gespeeld en gezien de kwaliteit van de partijen en de kwaliteit van de spelers kan het nog steeds alle kanten op. Hoewel Anton zich natuurlijk nadrukkelijk in de favorietenrol heeft gemanoeuvreerd terwijl Henk-Jan in de underdogpositie zit. Ben benieuwd naar de volgende ronde!

Share

Geef een reactie