UVS SOS 3 in poule 2D

Donderdagavond vond de slotavond plaats in Mook. Eerdere tegenstanders zoals Mook 1, Doesburg 1 en ASV 4 waren voor ons te sterk gezien de uitslagen die minimaal 5/0 verloren werden. ASV 4 is uiteindelijk de winnaar geworden met 7 rondes van de negen gewonnen. In de tweede klasse promoveren de nummers 1 en 2, plus de 4 beste nummers 3. Dus ASV 4 (14 matchpunten) is kampioen. Mook 1 (12 matchpunten) en Pion 2 (12 matchpunten) gaan mee promoveren.

In de wedstrijd tegen SV de Toren (op plek 4) verloren we met 3,5 tegen 2,5. Ons verlies is ook niet zo desastreus dat we eruit vliegen. Er degraderen 2 teams, waarvan het teruggetrokken team Tornado al die plaats inneemt. Dat betekent voor UVS 3 dat met 5 matchpunten 4e van onder staat dat er geen zorgen zijn, want er staan nog drie teams onder ons zoals ASV 5, Velp 2 die we hebben verslagen en Tornado die zich heeft teruggetrokken. Het komende seizoen kan het zo zijn dat UVS 2 en 3 allebei in klasse 2 van de SOS-competitie uitkomen.

Over de wedstrijd nog het volgende: Peter van de Doef en Arjan Schoonen wonnen voortreffelijk. Tobi van Scheijndel viel in en vroeg of hij remise mocht aanbieden, mijn antwoord als ‘waarnemend teamcaptain’ was ‘nee ’ gezien de stand 2 tegen 3. Maar Tobi zag er geen heil in en liet door zetherhaling een remiseakkoord sluiten. Winstkansen waren niet te zien en een persoonlijk verlies wilde hij terecht niet riskeren.

Van UVS3 SOS zijn er de afgelopen tijd geen partijverslagen verschenen op de site. Dat is mede door de tegenvallende resultaten ontstaan. Wel valt te vermelden dat Vincent Huijstee de hoogste score heeft gehaald. Hij heeft nog meegedaan aan een simultaan die door internationaal grootmeester Jan Timman als simultaangever op bezoek bij schaakvereniging De Toren Arnhem-Zuid werd gegeven. Vincent won zijn partij en kreeg een certificaat. Voor ons team heeft hij dat ook verdiend, met een score van 6,5 heeft hij voornamelijk aan de 5 matchpunten van ons team bijgedragen.

Over mijn eigen spel in dit seizoen ben ik erg ontevreden. Mijn spel werd beïnvloed door onzekerheid en daardoor loop je achter de feiten aan. Slechte stellingen maken die toestand nog beroerder. Verlies wil je zo snel mogelijk vergeten. Analyse achteraf met Stockfish kan ik ieder aanraden om hieruit lessen te trekken. In onderstaand overzicht de einduitslag van groep 2D.

Share

1 reactie

  1. Arjan Schoonen schreef:

    Dankjewel nog voor het glaasje water, waarnemend teamcaptain! Met drie minuten op mijn klok en een uur op die van de opponent, kon ik niet meer weg van de tafel en ik zat daar uit te drogen. Het heeft mijn partij gered.

Geef een reactie