Drie kanshebbers voor vierde plaats kampioensgroep

In een van mijn vorige berichten heb ik een niet geheel correcte voorstelling van zaken gegevens als het gaat om plaatsing voor de kampioensgroep. Ik heb een inhaalpartij uit de eerste ronde over het hoofd gezien en die blijkt cruciaal te zijn voor de eindstand.
Drie plaatsen zijn zeker: Daniël en Henk-Jan hebben zich eerder geplaatst. Als derde zal zich plaatsen: Tsji Sang; hij eindigt is met 4,5 uit 5 onbereikbaar voor de andere kandidaten.
Voor de vierde plek zijn niet zoals ik eerder meldde twee kandidaten, namelijk Jan en Anton, maar drie! Waarbij Anton, voor hem helaas, slechts een theoretische kans heeft om zich nog te plaatsen. Dat kan namelijk alleen nog maar wanneer vrijwel alle te spelen partijen een reglementaire 0-0 uitslag krijgen.
Het gaat dus tussen Robbie en Jan. Als Jan in de laatste ronde wint of remise speelt is hij geplaatst. Maar als hij verliest dan zijn er de volgende mogelijkheden.
Als Robbie Manders zijn eerste partij tegen Daniel wint en zijn laatste partij wint, plaatst Robbie zich. Als Robbie zijn inhaalpartij tegen Daniël wint en zijn tweede partij remise speelt eindigen hij en Jan gelijk. Er wordt dan gevluggerd om de overwinning. Dit tenzij het een reglementaire overwinning is, dan plaatst Jan zich.
Als Robbie zijn partij tegen Daniel remise speelt en zijn tweede wint: gelijk eindigen.

NB dit alles onder voorbehoud. Aan deze tekst kunnen geen rechten ontleend worden.

Share

Geef een antwoord