UVS 1 SOS vermorzelt Velp 1 met 7-1 en blijft vertwijfeld achter

Vrijdag 29 april 2022 was de afsluitende ronde in de Hoofdklasse A van de SOS competitie, georganiseerd door PION in Groesbeek. Wat een mooie mallemolen was het daar. Veel grijs in de zaal, maar gelukkig ook nog jongeren. De hoop voor schaakminnend Nederland is nog niet verloren.

Op papier hadden we nog kans om te promoveren. Maar PION stond 2 matchpunten los, en ZSG 1 ook nog een matchpunt boven ons. Langzamerhand werd duidelijk dat er geen verrassingen zouden zijn. PION won, ZSG won en wij wonnen. Bleef over het gevoel dat we het zelf hebben laten liggen eerder in het seizoen. Verloren van PION terwijl we hadden kunnen winnen. Verloren van ASV, terwijl we hadden kunnen winnen. En gelijk tegen ZSG terwijl we hadden kunnen winnen. Ja, u hoort het goed, we hadden alle wedstrijden kunnen en moeten winnen dit seizoen. Volgend seizoen mag u dus rekenen op revanche. Er is maar 1 prijs en dat is de eerste prijs volgend jaar.

Rest mij nog te vertellen dat we wel een mooi team zijn en ook echt als een team hebben gevochten, gewonnen en verloren. En ook dat nog, we hebben het in Groesbeek nog heel gezellig en ‘laat’ gemaakt. De biertjes vloeiden rijkelijk, en we hebben feestelijk afgesloten met duo schaak. Getuige hieronder de foto’s van de avond.

Dank nog aan Furkan, die voor het eerst bij ons inviel en het voortreffelijk gedaan heeft. En speciale dank aan Mathijs, onze geweldige teamcaptain dit seizoen. Hij heeft het ontzettend druk en doet dit toch maar even. Sjappoo, Mathijs!

Oh natuurlijk, we hebben ook nog geschaakt! Hieronder wat korte impressies van mij en de aangeleverde partijen.

Daniël speelde op 1 een solide partij met zwart. Scandinavisch dacht ik, beetje mak vond ik zelf, maar Daniël was helemaal in zijn nopjes, bevestigd door de engine:

Dennis op 2 speelde een mooie opening met pionoffer en hij kon een dubbelpion of f6 creëren, maar overzag het benodigde Pg4, alwaar enige tijd later tot remise werd besloten. Een plus remise. Dennis was bang dat het 7,5-0,5 zou worden, maar gelukkig speelde ik nog.

Henk-Jan op 3… poeh. Wat speelde ik met zwart een beroerde opening en partij. Na 1.e4,e5 2.d4,exd4 3.Dxd4,Pc6 4.De3 bakte ik er heel weinig van. Maar vroeger had ik dat kennelijk ook al: “Janssen gaat pas schaken als ie slecht staat”. Nou, dat gebeurde inderdaad een beetje. In het eindspel had ik zelfs weer de betere kansen, maar dat was echt teveel van het goede geweest. Remise dus.

Ivar op 4 speelde prima, maar ik heb op het moment van schrijven weinig herinnering aan zijn partij. Zijn analyse zal u de nodige helderheid verschaffen:
WORDT NOG TOEGEVOEGD

Tsji op 5 speelde een rustige partij tegen Eric de Winter: “We dronken eerst warme thee en daarna ijsthee. Het was of de partij vloeide. Na een aantal keer nauwkeurige zetten gaf Eric op”. Waarvan akte.

Wouter op 6 was alweer ouderwets op dreef, en tevens onze topscorer dit seizoen met 4,5 uit 5!!
WORD NOG TOEGEVOEGD

Furkan speelde op 7 met zwart een scherpe Siciliaan en veegde zijn tegenstander stevig van het bord. Zie hier zijn analyse.

Ron op 8 ten slotte, speelde in een rechte lijn naar de overwinning, langzaam steeds meer ruimte, waarna zijn tegenstander een kwaliteit inleverde, wat eindigde in een gedegen gewonnen eindspel.

Oh ja, we hadden gemiddeld 332 punten meer rating:

Share

Geef een antwoord