Nieuwe ronde externe competities

Komend weekend worden er weer wedstrijden gespeeld in de externe competitie. Vrijdagavond 22 april komt UVS2-SOS in actie in een gezamenlijke slotronde in Ede, terwijl zaterdagmiddag twee KNSB-teams een thuiswedstrijd in de Biezantijn spelen, aanvang 12.00 uur.

UVS2-SOS speelt vrijdagavond tegen het eerste SOS-team van Elster Toren. Het tweede staat met drie matchpunten op de gedeelde laatste plaats in poule 1 C en heeft alleen nog een theoretische kans om degradatie te ontlopen. Het team kan komende vrijdag dus vrijuit spelen. Het zal overigens niet eenvoudig zijn om een overwinning te behalen want Elster Toren werd in de vorige ronde al kampioen van deze poule.

Vervolgens wordt er op zaterdagmiddag een ronde in de KNSB-competitie gespeeld. UVS1 speelt tegen Blerick en vervolgens op 21 mei nog tegen Spijkenisse, opnieuw thuis (dit is een wedstrijd uit de vijfde ronde die vanwege de dan geldende coronamaatregelen is uitgesteld). Het worden spannende wedstrijden in poule 1B omdat UVS, Spijkenisse en Blerick gezamenlijk de onderste plaats bezetten met ieder 4 matchpunten. Het eerste zal ten minste één van deze twee wedstrijden moeten winnen om zich in de eerste klasse te handhaven en misschien wel beide wedstrijden.

UVS2 treft zaterdagmiddag in poule 3C En Passant 2 uit Bunschoten-Spakenburg. Het tweede KNSB-team heeft tot nu toe slechts één matchpunt gescoord en moet winnen om aansluiting te vinden bij de nummers 8 en 9 in de poule. Maar dat wordt een zware opgave, want de tegenstander van aanstaande zaterdag staat met 8 matchpunten op plek drie. UVS3 is zaterdagmiddag vrij.

Vervolgens speelt UVS1-SOS de daaropvolgende week, op vrijdagavond 29 april, in de gezamenlijke slotronde bij de PION in Groesbeek. UVS1-SOS neemt het in deze laatste wedstrijd van het seizoen op tegen Velp1. Het eerste SOS-team heeft nog een minimale kans om kampioen te worden in hoofdklasse A. Dan zal er wel met grote cijfers gewonnen moeten worden, terwijl tegelijkertijd PION 1 moet verliezen en ZSG maximaal 1 matchpoint mag behalen. De kans om kampioen te worden is dus zeer klein maar ach: dromen is natuurlijk nooit verkeerd!

UVS3-SOS is deze ronde vrij en speelt pas weer op vrijdag 12 mei, dan tegen De Toren 1 uit Arnhem tijdens een gezamenlijke slotronde in Mook. In deze wedstrijd in poule 2B staat er dan waarschijnlijk niets meer op het spel. (UVS3-SOS haalde deze week wel een uitgestelde wedstrijd uit januari in. In Doesburg werd met 5-1 verloren van DSG1.)

Share

Geef een reactie