UVS1 nog in de race na remise tegen Zwolle

Een thriller afgelopen dinsdag in de SOS-competitie. UVS1 heeft na een mindere fase eindelijk de weg naar boven weer gevonden. Om echt weer mee te doen waren twee punten natuurlijk welkom, het bleef er helaas bij een dinsdag. Onze tegenstanders waren helemaal uit Zwolle gekomen en weerden zich kranig. Hieronder de partijen en impressies.

De eerste uitslag was helaas een negatieve aan bord 1. Daniël: ‘Ik werd helaas verrast in de opening met een vroeg h2-h4. Daar ben ik normaliter niet zo van onder de indruk, maar nu moest ik na een paar rare fratsen op de koningsvleugel de vlag strijken. Ik miste compleet dat wit opeens mijn stelling kon binnenwandelen met e4-e5-e6. Een typisch debacle dat elke speler van moderne openingen aan het begin van zijn carrière onder ogen moet zien, maar iets wat ik zelf allang niet meer meegemaakt heb (en waarvan ik ook hoopte dat het verleden tijd was). Laten we het erop houden dat ik niet meer heel fris was nadat ik de zaterdag ervoor al een KNSB-wedstrijd had gespeeld die 135 zetten duurde.’ Voor deze epische partij met fluwelen eindspeltechniek verwijs ik u graag naar https://www.schaaksite.nl/2022/04/05/alle-opties-nog-open/

Tsji maakte vervolgens aan bord 4 een remise waar hij weinig over op te merken had. De vrede werd ook bij mij aan bord 7 getekend na een gevecht om gelijkspel te krijgen:we stonden dus een vol punt achter. Gelukkig was daar Henk-Jan aan het vierde: ‘Ik zat er met mijn opportunistische stijl ook weer lekker in’, was zijn commentaar op de app, vergezeld door de volgende emoticon: 🤪

2-2 dus.Even later kwamen we zelfs op een voorsprong dankzij Ron op bord 8:Wouter bracht ons zelfs op 4-2 met een sterke partij:Wat kon er nog misgaan? Helaas sloeg het noodlot hier toe. Matthijs dolf het onderspit aan bord 6:Tja, blijft over Ivar aan bord 2.

‘Na minder uit de opening gekomen te zijn en sterk gevochten te hebben leek de remisehaven voor mij net te bereiken! Ik bood het ook aan maar mijn tegenstander weigerde terecht gezien de stand. Totaal onverwacht voor mij speelde hij hier 1…Pd4x+! 2. d4x Tb4x 3. Tga1 Tb2+??. Echt bijzonder is dat zowel ik als mijn tegenstander de koning op de onderste rij hadden staan in de berekeningen. Dat staat hij natuurlijk niet dus wit kan gewoon pakken op b2 en Tb1 spelen en dan staat hij een stuk voor. Overigens wint dat niet extreem makkelijk maar remise zal ik gezien de stand in tijdnood toch wel moeten kunnen halen. Dit alles zag ik echter niet en dan is Tb2?? op slag uit. Overigens als zwart hier Td4x speelt ipv Tb2?? is het echt alleen zwart die op winst speelt, het was dus wel een praktisch goed offer. Helaas een beetje de rode draad dit seizoen; kansen missen!’

Na afloop stonden we heel even bovenaan tot koploper De Pion won van Koningswaal. Met een beetje geluk kan het dus nog bij de slotronde!

 

Share

Geef een reactie