Van Voorst de victorie: op naar het kampioenschap? Voorst-UVS1 SOS 2-6

Het leven van een schaker heeft soms bipolaire kanten. Het gaat van Himmelhoch jauchzend tot Zum Tode betrübt en omgekeerd; een achtbaan waar je soms na een seizoen stuiterend uit tevoorschijn komt. Natuurlijk vinden we het prima als we misschien licht misselijk, maar toch met een beker in de hand, dit jaar het pretpark van de SOS-competitie verlaten. Na onze vorige pot ternauwernood te hebben gewonnen tegen Beuningen, mochten we nu lekker ver in de auto naar Voorst, met gelegenheid tot bijkletsen ter vergroting van de teamgeest. Dit, gekoppeld aan het onlangs getankte zelfvertrouwen, leidde tot een bevredigend resultaat: 6-2. Gezien het feit dat ik de handen vol had aan mijn eigen partij, geef ik de partijen in volgorde van de borden.

De eerste die met een goed resultaat over de brug kwam was Ivar op bord 1.

Ivar: ‘Na een bewogen opening staat wit nog steeds iets minder. Met 1. Pd3 f6? 2. Pfe1 Kh7 3. Pxc5 Dxc5 4. Pd3 De7 5. c5! doen opeens alle stukken weer mee. Logisch dat zwart besloot tot Pxa4, het stukoffe was echter ook niet goed en een paar zetten later verloor zwart.’

1-0 dus, Henk-Jan mocht er vervolgens 2-0 van maken:

Dat brengt ons bij Dennis, die achteraf toegaf dat hij goed was weggekomen- met een vol punt.

Het was aan Wouter om de bovenste borden aan een 100% score te helpen. Dat deed hij graag. Mij bereikte helaas geen verslag zijnerzijds; Wouter was uiteindelijk als laatste nog bezig, en trok koelbloedig het punt over de streep. Een bord lager hield Tsji het bij remise. Zijn commentaar: ‘Ik ontweek de Russische opening na e4,e5;pf3, pf6 met … d3. Na de onteigening van miljarden en jachten volgt ook een ban op het schaakbord. Het werd een saai laveerpartij met remise als uitkomst’. Dat was ook de uitkomst bij Mathijs, die een kwal meer kreeg op bord 6, maar zich verslikte in een doorgebroken d-pion en toen het materiaal nodig had om erger te voorkomen.
Dat brengt ons bij mij. Ik wilde na een serie nederlagen eindelijk een resultaat halen, en berustte dus ook in betere stelling in remise:

Tenslotte hebben we Ron op bord 8. Het begin van diens partij leek erg op die van mij, maar daarna werd het meer vuurwerk:

We zijn weer op koers. We hebben niets in eigen hand, maar des te mooier als we toch nog zouden kunnen zegevieren- van Voorst de victorie! Morgen spelen we thuis tegen Zwolle.

 

Share

Geef een antwoord