Zevenaar? Zeveneen! :-(

Het zit UVS 2 SOS niet mee dit seizoen. Na de kansloze 7-1 nederlaag tegen ASV 3 in ronde 5, gingen we er een ronde later met dezelfde cijfers af tegen het eerste van Zevenaar. Die komen boven op de pijnlijke 3½-4½ nederlaag tegen Doetinchem in ronde 1, en de 6-2 oorwassing die we kregen van De Cirkel in ronde 2.

Ook op personeelsgebied zit het niet echt mee. Slechts een half basisteam begon aan de wedstrijd. Marcel kon niet meedoen, Frans had verplichtingen op een stembureau en Klaus en ik zaten thuis met corona. Ruud nam mijn rol van teamleider over en had het team nog op het laatste moment weten te completeren, waarvoor veel dank. Tevens duizendmaal dank aan invallers Christ, Mark, Arjan en Thei: mede dankzij jullie inzet konden moest onze gemiddeld 321 punten hoger geratete tegenstander toch flink aan de bak voor de matchpunten.

Klaus meldt het volgende over de wedstrijd:

Geniale tactiek van UVS 2 tegen Zevenaar
UVS 2 heeft op geniale wijze de wedstrijd tegen Zevenaar naar zijn hand gezet. Op slimme wijze werd de tegenstander een rad voor de ogen gedraaid. In de mening dat UVS helemaal voor de winst zou gaan, hebben de Zevenaar-boys
zich optimaal ingezet, terwijl daarmee precies het doel van UVS werd bereikt.

Het kostte de sterke spelers van UVS wel veel moeite om alle partijen volgens plan te verliezen; Furkan en Thei faalden in dit opzicht, omdat zij bij hun poging om ook te verliezen net iets te goed hebben gespeeld en daardoor met hun remises UVS toch nog een jammerlijk punt hebben bezorgd.

UVS koesterde de tactische langetermijnvisie, zodat UVS 2 de kans op degradatie zou vergroten en niet volgend jaar weer onderaan zou bungelen. Integendeel: er daagt nu het volgende jaar ’n kampioenschap in ’n lagere klasse, mede dankzij Zevenaar.

Hieronder volgen de partijen van Arjan (bord 4) en Onno (bord 6):

Voor het verslag van Zevenaar 1 zie: https://www.svzevenaar.nl/sos-uvs-2-zevenaar-1-1-7/

Share

Geef een antwoord