UVS 3: Staartploeg!

Teamleider Ron van Dijk is er nog steeds niet over uit: UVS 3 zou dit jaar toch onderin mee gaan draaien? Punten sprokkelen, vechten tegen degradatie, kortom: huilen met de pet op. Hij had met zijn handen in zijn haar gezeten toen hij de indeling van vierde klasse C zag. Teams met een gemiddelde rating van 1850 tot 1900, tegenover de schamele 1650 tot 1700 van UVS 3 (voor zover we dat al halen). Eén woord kwam er bij hem op: kansloos!

Maar na de eerste thuiswedstrijd (5-3 winst op Amersfoort 2) verdween het slechte humeur van Ron als sneeuw voor de zon. En inmiddels weet hij: UVS 3 is een echte staartploeg! Nee, niet van het soort dat onderaan de competitie bungelt, maar van het type dat het moet hebben van de lagere borden. Van de 23 behaalde bordpunten tot nu toe, werden er 12,5 gehaald op bord 5 tot en met 8. Misschien geen megaverschil met de hoge borden, maar besef dat aan de lage borden juist spelers zitten die bezig zijn aan hun eerste competitieseizoen en soms nog niet eens een KNSB-rating hebben.

Tegen BSG 2, op zaterdag 12 maart, roerde UVS 3 opnieuw zijn staart. De Turkse Tornado Furkan Dengiz (1645) trok aan bord 6 onverschrokken ten aanval over de koningsvleugel tegen Bert Kieboom (1840). Het bezorgde teamgenoot Tsjisang Cheung rillingen, maar Furkan wist precies wat hij deed. Invaller bij BSG Jeroen Olislagers (1581) wist op bord 8 niet wat hem overkwam tegen de in blakende vorm verkerende Sjoerd Jansen (1370), die een creatief Weens gambiet uit zijn mouw toverde. Bram ‘ik kraak nooit’ Knoop (geen rating) sleepte remise uit het vuur tegen Kees Jan van Dolder (1847) op bord 6 en ikzelf (1637) puzzelde op bord 7 degelijk naar een leuk matnet tegen Melchior Brandenburg (1729).

Storm Hoeks (1823) had zijn dag niet tegen Tom de Ruiter (1977). Benieuwd trouwens hoe Storm zich zou houden tegen de Turkse Tornado, maar dat terzijde. Christ Verstegen (1745) viel wederom verdienstelijk in (waarvoor veel dank!) en schoof naar remise tegen Rob Disselhoff (1818). Hij verblijde mij met handgeschreven commentaar, dat je hieronder terug kunt vinden. Tsjisang (1869) en Ron (1721) keken met genoegen toe hoe de punten binnen rolden, ontspanden en haalden zowaar ook nog de volle buit binnen tegen respectievelijk Ruben Piel (1855) en Eddy van de Velden (1871). Voor beiden betekende dat hun eerste zege van het seizoen voor UVS 3! Ron kreeg overigens te maken met een onreglementaire zet, wat beide partijen een beetje van hun stuk bracht.

UVS 3 blijft na de monsterzege op BSG 2 (6-2) ongeslagen in eigen huis en staat met 6 punten stabiel op de 5e plaats in de vierde klasse C. Hierbij ook nog het prettige verslag van de verliezende ploeg: verslag BSG

Share

Geef een antwoord