Nieuwe ronde externe competities

Komende zaterdag komen de KNSB-teams van UVS weer in actie in de externe competitie terwijl volgende week de SOS-teams hun externe wedstrijden spelen. UVS 1, 2 en 3 spelen zaterdag alle drie een thuiswedstrijd, aanvang 12.00 uur, en ook UVS 2-SOS speelt thuis maar dan op dinsdagavond om 19.30 uur. UVS 1-SOS en UVS 3-SOS spelen op donderdagavond 17 maart een uitwedstrijd.

UVS 1 neemt het zaterdag 12 maart op tegen BSG uit Bussum. Het eerste bezet de laatste plaats op de ranglijst met twee matchpunten, terwijl de komende tegenstander tot nu toe vier matchpunten scoorde en de zesde plaats op de ranglijst bezet. Hoogste tijd dus om weer eens wat matchpunten te scoren. En dat is zeker mogelijk want de gemiddelde rating van beide teams verschilt niet veel. Dus misschien maakt onze beer in het nauw wel rare sprongen.

UVS 2 speelt zaterdag tegen het sterke Veenendaal 1 dat met vier overwinningen en één gelijke uitslag de eerste plek op de ranglijst inneemt. Het zal voor het tweede (onderaan met één punt) dus een moeilijke match worden, maar je weet natuurlijk nooit hoe een vos een olifant vangt.

UVS 3 strijdt zaterdag tegen Rivierenland. Het derde staat met 4 punten op de zesde plaats terwijl de komende tegenstander één puntje minder heeft. Volop kansen dus om de huidige plek in de vierde KNSB-klasse veilig te stellen. Maar daarvoor moet er dan wel gewonnen worden. Ach, misschien wordt het wel een zoetwatervisje in het bakkie.

Volgende week gaat het dan verder met de SOS-competitie. Op dinsdagavond 15 maart trapt UVS 2-SOS af met een wedstrijd tegen Zevenaar 1, aanvang 19.30 uur. Vanwege de verkiezingen is de grote zaal in de Biezantijn dinsdag niet voor UVS beschikbaar. Daarom wordt deze wedstrijd gespeeld in een ander, veel kleiner, zaaltje (daar is trouwens nauwelijks ruimte beschikbaar voor andere leden die bijvoorbeeld een partij willen inhalen). UVS 2-SOS wist tot nu toe geen enkel punt te scoren, terwijl Zevenaar met 5 matchpunten op de derde plaats staat. Hopelijk spant UVS 2-SOS de ezel niet opnieuw achter de wagen.

Vervolgens speelt op donderdagavond UVS 1-SOS in Beuningen tegen Koningswaal 1. Ook dit sterke team wist er tot nu toe niet erg veel van te brouwen: twee matchpunten uit drie wedstrijden is natuurlijk te weinig voor ons, vooraf favoriete, achttal. Misschien slagen de spelers er volgende week wel in om de Schotse Hooglanders op het droge te krijgen.

En ook UVS 3-SOS speelt volgende week donderdagavond. Het team zakt dan af naar Mook om het daar op te nemen tegen het beste SOS-schaakteam uit de noordelijkste plaats van Limburg. UVS 3-SOS bezet met vijf punten de vijfde plaats op de ranglijst, terwijl Mook met zeven punten op plek drie staat. We duimen dat het derde volgende week geen stekelbaarsjes vangt.

Sinds de opheffing van de meeste coronamaatregelen zijn toeschouwers weer welkom bij deze  wedstrijden.

Share

Geef een antwoord