Bij Caïssa nog an toe …

In de pubquiz waar ik met een groepje meespeel kwam laatst de vraag langs van welke sport Caïssa de beschermgodin was die vaak aangeroepen werd door iemand die verliest. Ik mompelde zachtjes dat ik dat wel wist, waarna mijn teamgenoten meteen de juiste conclusie trokken dat het dan wel om het schaken moest gaan. Ik moest er weer even aan terugdenken toen ik mijn partij van gisteren tegen Daniël analyseerde en bijna vraag- en uitroeptekens te kort kwam…

Share

2 reacties

  1. Daniël Zevenhuizen schreef:

    Leuk om de analyse van jouw kant te zien, Pepijn. Inderdaad een partij die flink op en neer ging. Ik moet zeggen dat ik na …Txd4 zelf dacht dat ik gewonnen stond als je niet direct wat had. Dat bleek net even wat ingewikkelder in elkaar te zitten. Voor dit speeltempo eigenlijk net té ingewikkeld allemaal! ;-)

  2. Dennis Breuker schreef:

    Interessante partij met veel mogelijkheden, Pepijn. Jammer dat je het eeuwig schaak op het laatst niet zag. Maar zo eenvoudig was dat niet. We krijgen vaak wel kansen tegen die “goeien”, maar vaak trekken ze toch aan het langste eind. Grmbl.

Geef een antwoord